Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Festardor de Port de Sagunt comptarà també amb Xavi Sarrià, Lágrimas de sangre, Smoking Souls i la Sra. Tomasa


   Xavi Sarrià, Lágrimas de sangre, Smoking Souls i la Sra. Tomasa són els nous confirmats per al Festador 2023, el festival de rock i rap se celebrarà, de l'11 al 14 d'octubre, en Port de Sagunt (València).

   Aquest segon avançamement del cartell se suma als ja anunciats ZOO, Narco, Segismundo Toxicómano, Búhos, Milenrama, Maluks a l'escenari rock i SFDK, Kaze, Green Valley i Killah Man al de rap.

   Xavi Sarrià va gravar set àlbums com a cantant i líder de la mítica banda valenciana Obrint Pas, amb qui va girar incessantment per tot el món durant 20 anys i va convertir en fenomen musical i social del canvi de segle en fer popular i hegemònic, des de l'autogestió i la independència, un discurs musical basat en la incorporació de la música tradicional valenciana al rock, el reggae i el ska i inspirar, al seu torn, a milers de joves amb les seues cançons de compromís antifeixista en valencià.

   En 2017 i després de la dissolució d'Obrint Pas, Sarrià tornava a la palestra musical amb el seu primer àlbum homònim en solitari, 'Amb l'esperança entre les dents'.

   En 2022 presenta el seu nou disc 'Causa', una col·lecció de hits amb la qual demostra el seu excepcional estat de forma, la seua capacitat innata d'escriure cançons redones que es converteixen en himnes, una altra vegada al capdavant d'una poderosa banda en elèctric amb la qual conjuga textures orgàniques i sintètiques per a amalgamar la seua fórmula en el Segle XXI: ressons de la tradició mediterrània i valenciana barrejats amb rock, ska i reggae al servici de lletres compromeses que segueixen sent far de compromís en temps foscos com els quals ens ha tocat tornar a transitar.

   Per la seua banda, Lágrimas de sangre, també coneguts per les sigles LDS, porten més d'una dècada conquistant escenaris amb el seu estil inclassificable i una posada en escena explosiva. Sens dubte un dels grups de rap líders a nivell nacional i referents en l'escena hip-hop: dos discos d'or i dos de platí ho confirmen, més de 130 milions de reproduccions en Spotify i més de 400.000 oients mensuals.

   S'han convertit en una de les principals bandes de l'estat espanyol com així ho ratifica el fet de trobar-los com a caps de cartell en els principals festivals de música alternativa de l'estat, més de 300 concerts a les seues esquenes.

   En 2022 van estrenar el seu quart disc, 'Armónico Desorden' (Guspira Records 2022), que van presentar en una extensa gira de 50 dates no només per l'estat espanyol sinó també per Mèxic i Anglaterra.

   LDS està integrada per Still ill, Microbio i Neidos en les veus i Acid Lemon en la producció musical; acompanyats en directe per Ricky Hammond com a multi-instrumentalista.

   La banda alacantina de rock Smoking Souls presenta el seu cinqué àlbum d'estudi, 'La Cura', en el qual han comptat amb el treball de fins a huit destacats productors de l'estat espanyol i les col·laboracions de Bala o David Ruiz de la MODA. La formació es caracteritza per "una proposta única basada en guitarres afilades, riffs èpics i lletres captivadores que traspassa fronteres".

SRA. TOMASA

   Finalment, la Sra. Tomasa és el grup transgressor de l'escena, el referent d'un so i un estil totalment innovadors. Ofereix una inspiradora fusió d'estils en la qual els sons llatinoamericans (timba, salsa, guagancón) es combinen amb reggae, funk, rap i les tendències més electròniques.

   Damunt de l'escenari presenten un espectacle "ple en força que envolta el públic en un ambient d'absoluta vitalitat des del primer moment", conclouen des de l'organització de la trobada musical.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon