Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell ha aprovat el decret llei de creació del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal

La protecció forestal és l'objectiu del Fons Estratègic de Prevenció d'Incendis de la Comunitat Valenciana, destinat a beneficiar especialment els municipis situats en entorns naturals i que compten amb grans masses forestals.

El pla, aprovat en el Ple de Consell, té una dotació de 10 milions d'euros per a 2023, una partida que es duplicarà en 2024 i 2025, amb 20 milions cadascun, i que suposarà una inversió de 50 milions d'euros amb la clara vocació de previndre possibles incendis forestals en el territori valencià.

El text del decret llei beneficiarà a tots els municipis que tinguen aprovat el pla local de prevenció d'incendis forestals. A hores d'ara, un total de 435 ajuntaments estan en disposició d'accedir a aquestes concessions directes ajudes, a pesar que la previsió és que siguen més una vegada tinguen el pla local aprovat al llarg del mes de gener.

L'import per a cadascun d'ells dependrà en funció de la ràtio de població en relació a la superfície de massa forestal. Per tant, el fons està dirigit principalment a les zones forestals de la Comunitat Valenciana i ponderant de manera especial i positiva el factor despoblació i l'existència d'espais naturals protegits.

L'eina utilitzada és la concessió directa als ajuntaments que disposen del pla local de prevenció d'incendis forestals aprovat per la Generalitat, amb una anticipació del 50% de l'ajuda. La resolució de concessió directa als ajuntaments beneficiaris es remetrà al llarg del pròxim mes de febrer.

Algunes actuacions

Les ajudes podran destinar-se a diferents tipus d'actuacions de prevenció, entre elles el manteniment o introducció de tallafocs.

La conservació de camps de cultiu per a mantindre la discontinuïtat en les zones forestals, la instal·lació de depòsits d'aigua, el manteniment de pistes forestals o les podes selectives de vegetació, són algunes de les diverses intervencions previstes en el fons.

Actuacions preventives d'incendis



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon