Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El cap de setmana a Benaguasil se celebra la festivitat de Sant Antoni Abat

La Clavària ha organitzat un complet programa d'actes amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Benaguasil celebra aquest cap de setmana la festivitat en honor a sant Antoni Abat, patró dels animals. La clavària, en col·laboració amb l'Ajuntament, ha preparat un extens programa en el qual no faltaran la benedicció d'animals, el sopar popular o la foguera.

El programa d'actes donarà inici hui dijous amb el cant de albaes per les cases d'antics clavaris, finalitzant aquestes a casa de l'actual clavari major, Jorge Vilanueva.

El divendres serà el moment de traslladar la imatge de Sant Antoni a casa del primer clavari, en un recorregut amenitzat pel tabal i la dolçaina, així com de coets.

El dissabte es reprendrà l'activitat amb el volteig de campanes i el tret de 21 salves, i la realització de jocs tradicionals per als xiquets, cucanyes i inflables en la plaça. Així mateix a les 17:30h els clavaris repartiran xocolate i a les 20h tindrà lloc l'encesa de la foguera que farà més suportable el fred, repartint-se cacaus i tramussos als presents.

La jornada culminarà amb el sopar popular que els clavaris de Sant Antoni cuinaran i que consistirà en gaspatxo manxec, dolços i mistela, i una revetla en la mateixa Plaça.

Continuaran els actes el diumenge, a partir de les 12.30 hores, amb la benedicció d'animals que són portats pels seus amos per a rebre l'aigua beneïda que els dota de salut per a tot l'any.

A això li seguirà la cavalcada per l'Avinguda de Montiel i a les 19h la processó. Els festejos culminaran el dimarts 17 de gener amb la missa en honor a sant Antoni Abat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon