Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Conde-Pumpido encarrega un 'pla de xoc' per ventilar en 6 mesos les emparas pendents, com les d'Alberto Rodríguez

    




L'ex diputat Alberto Rodriguez sospesa recusar a Segovià per formar part de la JEC que va cobrir la seua vacant en el Congrés

El president del Tribunal Constitucional (TC), Cándido Conde-Pumpido, ha encarregat elaborar un "pla de xoc" per a posar al dia en el termini de 6 mesos els recursos d'empara pendents, entre els quals es compten els presentats per l'ex diputat d'Unitat Podemos Alberto Rodríguez per la pèrdua del seu escó després de la condemna que li va imposar el Tribunal Suprem (TS).

Segons ha informat el TC, la tramitació dels recursos d'empara "actualment es troba seriosament retardada", per la qual cosa ha ordenat dissenyar aqueix "pla de xoc" a un equip de treball integrat pel secretari general del TC, Andrés Gutiérrez; el secretari general adjunt, Juan Carlos Duque; i el lletrat adscrit al president, Ignacio Sánchez Yllera.

A més, per a col·laborar en aquesta posada al dia, s'ha acordat contractar huit nous lletrats col·laboradors, la convocatòria dels quals ja ha sigut remesa al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'elaboració del "pla de xoc" es va decidir en una reunió de treball celebrada el dimecres en el despatx del president, i a la qual van acudir tots els lletrats coordinadors de les diverses especialitats que funcionen en el TC (civil, penal, social, contenciós-administratiu i parlamentari).

L'EMPARA D'ALBERTO RODRÍGUEZ

Entre els recursos d'empara que segueixen en el tinter destaquen els presentats per Rodríguez: un contra la sentència dictada pel Suprem el 6 d'octubre de 2021 per propinar-li una puntada a un policia durant una manifestació que va tindre lloc en 2014 en La Llacuna (Tenerife); i un altre per la decisió adoptada el 22 d'octubre de 2021 per la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxel Batet, de retirar-li l'escó a conseqüència de l'execució d'aqueixa fallada.

L'ex parlamentari 'morat' va acudir al Constitucional al febrer de 2022 i poc després, al maig d'aqueix mateix any, el tribunal els va admetre a tràmit sense que des de llavors haja adoptat cap decisió sobre aquest tema.

En el seu escrit, al qual va tindre accés Europa Press, el fiscal del TC Pedro Crespo es va mostrar a favor de concedir-li l'empara per la pèrdua de l'escó però no per la condemna del Suprem.

La ponència sobre el recurs d'empara contra la retirada de la condició de diputat correspon a la magistrada María Luisa Balaguer, mentre que la relativa a la condemna del TS ha recaigut en María Luisa Segoviano.

POSSIBLE RECUSACIÓ

Segovià, que es va incorporar al TC el passat 9 de gener, quan es va consumar la renovació parcial del tribunal, va heretar la ponència d'un dels quatre magistrats sortints, Santiago Martínez-Vares.

Es dona la circumstància que aquesta magistrada era la vicepresidenta de la Junta Electoral Central (JEC) que, en compliment de la fallada del TS, va expedir la credencial de diputada a Fátima González, en substitució de Rodríguez.

Les fonts jurídiques consultades assenyalen que, per aquest motiu, la defensa de l'en altre temps parlamentari d'Unides Podem estudia ja la possible recusació de Segovià.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon