Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Comencen a funcionar les noves unitats judicials de Llíria, Alzira, Sagunt i València

La Comunitat Valenciana compte des d'aquest dilluns amb deu noves unitats judicials: cinc nous jutjats de Violència de Gènere, tres de Primera Instància i Instrucció, un del Contenciós-Administratiu i una plaça de magistrat. Així, la planta judicial de les tres províncies compta amb 536 òrgans judicials entre jutjats, tribunals, fiscalies, serveis comuns i instituts de Medicina Legal, més sis unitats administratives.
En concret, en aquesta nova ampliació s'han posat en servei, en matèria de violència sobre la dona, els jutjats número 1 d'Alzira i Sueca; el número 5 de València; el 3 d'Alacant i el 2 d'Elx. A aquests òrgans cal sumar el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Llíria; el 7 de Sagunt i el 6 de Nules. A més, a Elx s'ha creat un altre jutjat contenciós administratiu i una nova plaça de magistrat per a la Secció 9 de l'Audiència Provincial de València.
Per a la seua posada en marxa, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha destinat 4 milions d'euros: 2,2 milions per a personal i 1,8 per a adequar i reformar les instal·lacions judicials. La consellera Gabriela Bravo ha destacat en un comunicat el creixement "sense precedents" de la planta judicial de la Comunitat Valenciana "tal com el Consell es va comprometre a dur a terme fa set anys i mig". En aquest sentit, ha recordat que, de 2010 a 2015 "el Consell governat pel PP només va posar en marxa sis jutjats, mentre que en aquesta etapa s'han creat 46 nous òrgans judicials comptant les places de magistrat i s'han creat 250 nous llocs de funcionaris".
Mig centenar de professionals
Els nous jutjats de Violència sobre la Dona que aquest dilluns comencen a donar servei a la ciutadania estan dotats amb 47 professionals (cinc magistrats, cinc lletrats de l'Administració de Justícia, dos fiscals i 35 funcionaris i funcionàries) amb el que la plantilla dels jutjats valencians especialitzats en la lluita contra la violència de gènere ascendeix als 191 professionals (21 magistrats, 21 lletrats de l'Administració de Justícia, 147 funcionaris i dos fiscals).
Les noves agrupacions de partits judicials perquè la violència de gènere es conega en jutjats exclusius, que també entren en funcionament aquest dilluns, estaran reforçades amb personal, concretament amb dos funcionaris per al jutjat de violència Sobre la Dona de Benidorm (que agrupa la Vila Joiosa), dues per al de Paterna (que agrupa Montcada) i altres dos per al de Torrent (que agrupa Picassent).
 Respecte a la resta de les noves unitats judicials, la consellera ha recordat que es va sol·licitar la seua creació al Ministeri de Justícia el passat 25 de març degut a la important càrrega de treball que registren aqueixes demarcacions.
Crítiques als canvis
A pesar que l'especialització ha sigut ben rebuda pel sector de l'advocacia i pels representants polítics, la incorporació de noves unitats judicials ha propiciat la pèrdua dels jutjats de violència de gènere en les localitats de Xàtiva, Catarroja, Carlet, Montcada, Picassent i Quart de Poblet; una decisió que ha desencadenat manifestacions i l'aprovació de mocions en contra.
Les corporacions municipals dels pobles afectats i els professionals de l'Il·lustre  Col·legi d'Advocats de València lamenten que ara les víctimes hagen de desplaçar-se fins a altres municipis, a vegades amb trajectes superiors als 30 quilòmetres de distància, per la qual cosa consideren que suposa un perjudici i preveuen un descens en el nombre de denúncies. Així doncs, exigeixen la suspensió immediata de la reordenació i sol·liciten que l'especialització arribe als jutjats que ja existien
L

 

Manifestación contra la reordenación en los juzgados de Catarroja. Foto: VP


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon