Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera farà la Festa de Sant Antoni els dies 20 al 22 i amb les Calderes el 21

  •  Del 20 al 22 de gener la població vibrarà com antany amb nombroses activitats on predomina la pólvora i el foc.
     
  •  Enguany el Consistori ha recuperat els seus tradicionals Calderes que es tindran lloc dissabte que ve 21 en l'Albereda.

 

Aquesta mateixa vesprada l'Ajuntament ha donat a conéixer el cartell que anuncia aquesta festivitat tan important per al municipi que conjuga la pólvora i el foc entorn a la tradicional foguera i la benedicció dels animals.

"Tornem a celebrar Sant Antoni com abans de la pandèmia, amb molts actes i activitats per a tots els públics i recuperant, enguany, les nostres Calderes" ha afirmat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío. Mentre que el regidor de Festes, Manuel Pérez, ha explicat que "la Foguera de Sant Antoni és una festa molt celebrada a Bétera per tots els nostres veïns i veïnes. Les penyes coeteres estan molt presents al costat de les Obreres i Majorals de 2023 que fan que en el municipi s'encenga la metxa dels coets que demostren que som Poble Coeter".

Per a aquesta celebració l'Ajuntament ha preparat tres dies d'activitats en un programa d'actes en el qual participa tota la població.

Programa de festes

Del 20 al 22 de gener Bétera festejarà en honor a Sant Antoni amb un programa d'actes que començarà el divendres 20 a les 19:30h amb la tradicional Passejà que es concentrarà a les Coves de Mallorca sent l'eixida des de l'Av. Constitució i realitzant un recorregut ple de llum i color pels carrers: Calvari, Estació, José Gascón Sirera, Colón i Alfàbegues que a més estarà amenitzat per la Batucada Associació Cultural "Tro de Bac". Un acte en el qual participen també les Obreres i Majorals 2023 així com totes les Penyes Coeteres de Bétera: Amics del Coet, Fogoners, Fills de la Pólvora i Vol Lliure.

Seguidament a la Passejà, es realitzarà un Correfoc en la Plaça del Sol, a càrrec de la Penya Foc Seguit de Xeraco i per a finalitzar la jornada el cel de Bétera s'il·luminarà amb un Castell de Focs Artificials a càrrec de la mateixa penya.

Durant el matí del dissabte 21 els més xicotets de Bétera podran gaudir de 11:00h a 14:00h de Jocs Tradicionals en l'Albereda i a les 12:00h Dani Miquel i els MA, ME, MI, MO Musics, delectaran als xiquets i xiquetes amb l'actuació musical "La vida és una Festa!!".

A les 13.30h tindran lloc les Calderes "Arròs amb Fesols i Naps" a càrrec de Carnes Gil en l'Albereda. Els tiquets es podran retirar a partir del dilluns 16 i fins al dimecres 18 de gener a l'Ajuntament en horari de 09:00h a 14:00h i únicament es podran retirar 4 tiquets per persona.

Una tradició que es recupera després de la crisi sanitària i que estarà ambientada amb música d'ambient a càrrec de Maxter Esdeveniments i Produccions i que comptarà amb un servei de barra a càrrec dels Majorals 2024.

Les activitats per al públic infantil es reprendran a les 17.00h amb el Contacontes "Els animals de Martín" d'edat recomanada entre 6 i 12 anys i que realitzarà la companyia Rebombori Cultural en valencià.

L'Albereda és el centre neuràlgic d'aquesta Festivitat que plantarà la seua foguera allí mateix gràcies a les Obreres i els Majorals de 2023.

El mateix dissabte a partir de les 18:00h començarà la tradicional prova de coets que encén la metxa de les festes i que suposa una demostració més com Poble Coeter. D'aquesta manera, l'inici de les proves serà a càrrec d' Amics del Coet a les 18:00h, per a continuar a les 19:00h amb el torn de Fogoners 1.5 i Fills de la Pólvora. I a partir de les 20:00h seguir amb Vol Lliure. Ja entrada la nit, a les 23:30h, les Obreres i Majorals culminaran aquesta demostració de foc amb l'encesa de la foguera de Sant Antoni.

Les celebracions continuaran amb l'Orquestra "Empopados" que farà ballar a tots els veïns i veïnes en la carpa situada en l'Albereda i que comptarà amb una barra a càrrec dels Majorals 2024.

Els actes en honor a Sant Antoni seguiran el diumenge 22 a les 12:30h en l'Albereda amb la Benedicció dels Animals a càrrec del rector de l'església de la Puríssima Concepció D. Vicent Bataller.

Per a finalitzar el Consistori ha volgut agrair "la gran faena, esforç i il·lusió de tots els que fan possible aquesta festa any rere any"


.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon