Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

À Punt ofereix en 2023 una programació 'competitiva' que busca 'ser la veu de tots com a servei pùblic en una societat diversa'

  


   Estrena concursos, entreteniment i espai d'entrevistes amb 'Tresor o trasto', 'Nyas, coca', '400' i 'La vida al màxim'

   La televisió pública valenciana À Punt oferirà en 2023 una programació "competitiva" amb la qual pretén seguir sent "la veu de tots i totes" a la Comunitat Valenciana, mantindre el seu "compromís" de "servici públic" i representar la diversitat de "la realitat demoscòpica valenciana". La cadena combinarà enguany noves temporades d'espais ja consolidats amb novetats que plantegen concursos, altres formats d'entreteniment i un espai d'entrevistes amb 'Tresor o trasto', 'Nyas, coca', '400' i 'La vida al màxim'

   Així ho han indicat aquest dimecres el director general d'À Punt, Alfred Costa, i els presentadors Ferran Cano i Maria Fuster, durant la presentació de la nova temporada. Costa ha valorat la "renovació" inclosa i ha destacat el "múscul audiovisual" que mostra la programació de l'exercici que acaba de començar i el "talent" que representa.

   "Hem fitxat i seleccionat als millors presentadors i presentadores per a la qual serà la graella més competitiva que hem tingut", ha afirmat el director general, que ha considerat que aquest suposarà "un salt avant important". Així mateix, ha exposat que "qui se senta valencià en qualsevol vessant: cultural, social, reivindicativa, festiva, política, econòmica o una altra qualsevol es reconeixerà" en aquesta nova temporada.

   Alfred Costa ha manifestat que À Punt ha "guanyat molt de pes" i "afecte de la gent" i ha ressaltat que s'haja aconseguit el "objectiu" d'haver crescut "en comarques com les d'Alacant i Castelló". "Som la veu de tots i totes i açò no és un eslògan", ha manifestat, alhora que ha dit que es fa televisió per a tots.

   "Caben tots i també cada vegada més empreses", ha afegit el responsable de la televisió pública, que ha destacat també les inversions procedents de la publicitat que es fan en projectes audiovisuals i el suport que des d'aquest ens s'ofereix al sector. En aquest punt, ha parlat dels 4 milions d'euros que s'inverteixen en sèries de ficció pròpia.

   Durant la seua intervenció, feta davant els presentadors dels diferents programes de la nova temporada i els mitjans de comunicació, Costa ha agraït l'"aportació extraordinària" feta des de la Generalitat i Les Corts a l'audiovisual valencià i ha asseverat que s'espera que eixe "esforç també es mantinga en el contracte programa d'enguany i de pròxims".

   El director general, que ha recordat que en 2023 aquesta televisió celebrarà el seu cinqué aniversari, ha assenyalat que aquest serà any electoral, una circumstància que suposarà per a l'ens "un repte important de recursos humans i tècnics per a abordar una cita informativa important" com els comicis.

   Les estrenes d'À Punt s'inicien aquest dijous amb '400', un espai "de pura emoció" que presentarà les 22.00 hores Pere Aznar i que busca traure la part còmica de situacions complicades. A través d'associacions de treball social es buscarà tres persones que vullguen fer un monòleg sobre temes com les malalties mentals, la reinserció, els migrants, l'acolliment, les persones majors, les addiccions, el Parkinson o els menjadors socials des de l'humor.

   El divendres arribarà a la pantalla 'Tresor o trasto', un 'game show' presentat per Eugeni Alemany en el qual una parella de concursants haurà de triar entre una selecció d'objectes aquell que considera més valuós.

   El 6 de febrer s'estrenarà 'Nays, coca', un concurs familiar que suposa el fitxatge del còmic valencià Manu Górriz. Amb aquesta proposta es premiarà el coneixement que les famílies tenen de si mateixes a partir de preguntes fetes a pares i fills.

   Pròximament tornarà a la graella d'À Punt Màxim Huerta amb el programa d'entrevistes 'La vida al màxim', un format en el qual "no hi ha res guionitzat" i "tot passa al mateix temps" i per mitjà del qual els convidats explicaran "allò que no han explicat mai" a través d'una "conversa íntima". "De la conversa ix tot el que la gent no s'espera. S'està gravant i no ho esperen", ha detallat Huerta, que ha destacat que hi haurà "més de 40 càmeres".

"EL MILLOR, EL MÉS COMPLICAT"

   "És el millor, el més complicat i el més espectacular dels programes des que vaig començar en televisió; "és meravellós", ha agregat el presentador, que ha considerat que és "un gran programa", ha comparat aquest iniciativa amb 'El show de Truman', i ha agraït la "gran aposta d'À Punt" amb aquest format.

   En la programació de 2023 es mantenen espais com 'Terra viva', en directe i de dilluns a divendres presentat per Àlex Blanquer i Joan Espinosa; i 'Tàp zàping', amb Lluís Cascant. Així mateix, es podrà veure la cinquena temporada de 'Cartes en joc', que tornarà al 'prime time' en el segon trimestre presentat pel cuiner Jordi Garrido i es mantindrà la 'Cuina de Morera'.

   A més, es comptarà amb la nova temporada del programa cultural 'Tresors' a càrrec de Carolina Ferre per a conéixer la història valenciana "dels últims 200 anys" i de deu ciutats. A aquestes iniciativa se sumen noves edicions de Xino-xano, presentat per Hu Zhao per a seguir descobrint racons de la Comunitat Valenciana; 'Bona Vesprada', 'Valencians al món', 'Atrapa'm si pots', 'Duel de veus', 'Zoom', 'L'Hora Fosca', 'La finestra esportiva' i del programa infantil 'La colla'.

'L'ALQUERIA BLANCA' I 'DESPRÉS DE TU'

   A més d'aquests programes, dels informatius i de les retransmissions esportives i de festes i tradicions de la Comunitat, en 2023 hi haurà nous capítols --es continuen els rodatges-- de les sèries 'L'Alqueria Blanca', que tornarà el 6 de febrer, i 'Després de tu' --segona temporada--.

   À Punt prepara també en web i xarxes socials el programa 'El piset', presentat per Àrtur Martínez, cantant de la Fúmiga, i la il·lustradora Ame Soler; i 'L'Squad'.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon