Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz podria avançar la decisió de la seva candidatura, però recalca que no accepta pressions

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, baralla la possibilitat de comunicar la decisió sobre si serà o no candidata abans que acabe el seu procés d'escolta per a atallar incerteses generades a l'entorn de l'esquerra, encara que la decisió no està presa ni tampoc la data per a fer-ho. Això sí, des de Sumar rebutgen el que consideren "pressions" i fins i tot "colps" a la figura de la ministra des de "l'entorn de Podemos".

Les dues branques de la coalició han evidenciat la seua vocació de contribuir a una candidatura àmplia amb més forces progressistes per a aqueixa cita electoral, però també evidencien les seues tensions que suscita la reagrupació a l'esquerra del PSOE.

D'una banda, existeixen queixes en el costat morat per la incògnita que es prolonga sobre els mecanismes per a confluir mentre que, des de l'entorn de Sumar, critiquen que les pressions contribueixen a aconseguir que la unitat arribe a bon port i fins i tot parlen que, aquest context, ha motivat atacs a Díaz.

SUMAR: EL MOVIMENT ÉS IMPARABLE

En aquest sentit, han assegurat que no posaran en perill cap acord ni faran baralla per les llistes. I sobre aquest tema, llisquen que el "soroll" l'estan generant "uns altres" i que cap de les altres organitzacions en lliça està exigint una quota de representativa.

De fet, han advertit que és evident que Díaz està sent "colpejada" quan el seu afany sumar a tot l'espectre progressista a l'esquerra del PSOE, per a potenciar les seues opcions des del punt de vista programàtic com a electorals. I recriminen als endevins, també en el pla de l'esquerra, que pensen que un Executiu de dretes és la forma per a créixer en el futur.

Per tant, han aconsellat mesura dins en el pla partidista perquè els lideratges els decideix la ciutadania i la confluència es decidirà en primàries.

D'altra banda, recalquen que tant Díaz com Sumar no funcionaran sota pressió, però sí que concedeixen que davant la incertesa que està generant la construcció d'aquesta plataforma, la vicepresidenta estaria sondejant l'opció d'accelerar processos. Concretament, apunten al fet que es consideraria la idea de revelar la decisió de la seua candidatura abans que acabe el procés d'escolta, però insistint que ni aqueixa opció ni la data triada estan preses.

Respecte a les tensions des de l'entorn de Sumar repliquen que a nivell territorial la relació entre els diferents partits, inclosa els morats, està sent positiva i tendent a fer costat a la plataforma, amb diàleg fluid, perquè tots són conscients que "cal posar el país per davant".

Respecte als comicis autonòmics, des de Sumar aprofundeixen en què no concorren a aquestes eleccions i que Díaz no té previst fer campanya en aqueixa cita electoral, però sí que està disposada a ajudar si li ho demanen en qualsevol plaça on es puga conservar Govern progressista o existisquen opcions d'aconseguir-ho.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon