Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz defensa l'ús del concepte 'acadèmic' com a cultura de la violació per a criticar campanyes del PP


 

Considera que la posada en marxa a Galícia hauria de retirar-se perquè "és incorrecta" i "danya a les dones"

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha afirmat que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha emprat un concepte "acadèmic" quan ha parlat de "cultura de la violació" per a arremetre contra diverses campanyes desplegades pel PP sobre violència sexual.

De fet, en el cas concret de la campanya desplegada per la Xunta de Galícia, a la qual ha al·ludit Montero, ha opinat que és "incorrecta" i "hauria d'haver sigut retirada" perquè "danya a les dones", en traslladar-los la responsabilitat de la violència.

Així ho ha indicat als mitjans de comunicació després de reunir-se amb l'amb la secretària de Treball i Previsió Social de Mèxic, Luisa María Alcalde Luján i signatura de memoràndum de cooperació, qüestionada per la controvèrsia generada en el Congrés després que la ministra d'Igualtat haja acusat el PP de "promoure la cultura de la violació" posant com a exemple les campanyes contra la violència de gènere desplegades pels 'populars' a Galícia o Madrid.

Després d'indicar que no ha seguit el debat en la cambra i apel·lar a la prudència, atés que coneix l'esdevingut per la premsa, la vicepresidenta ha explicat que Montero ha usat un "concepte acadèmic" reconegut per l'ONU.

"La violència que patim les dones és greu (...) Faig una crida a la gravetat dels fets. La ministra es referia a un concepte acadèmic i no compartisc en absolut la campanya del PP", ha resolt Díaz, qui ha emprat un to declaratiu més contingut i sense al·ludir al fet que els populars fomentaven aqueixa cultura, ha censurat sense matisos la campanya llançada pel PP a Galícia.

La referència de la ministra d'Igualtat ha provocat la protesta i repulsa del PP, que demà convoca als seus parlamentaris en els voltants del Congrés per a demanar la seua dimissió.

Al seu torn, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha représ a Montero per l'ús d'aquesta expressió, que anava a retirar del diari de sessions, i diversos càrrecs socialistes s'han desmarcat de les seues paraules.

Per exemple, la ministra de Justícia, Pilar Llop, s'ha distanciat de la seua companya en el Consell de Ministres i ha opinat que el PP "no fomenta cap mena de cultura contra les dones", mentre que el portaveu del PSOE en el Congrés, Patxi López, ha advertit a Montero que no hauria de "jugar" amb aquesta mena de declaracions perquè ella mateixa ja ha experimentat aqueixa "agressivitat verbal".

Del costat del soci minoritari de la coalició, la portaveu d'En Comú Podem en el Congrés, Aina Vidal, ha assenyalat aquest matí que el terme "cultura de la violació" és un concepte forjat per l'ONU i no veia procedent que la presidenta de la cambra, Meritxell Batet, "ves-te" aquesta definició que és sociològica.

Qüestionada en els corredors del parlament sobre si el PP fomentava aquesta cultura, ha dit que les campanyes dels populars, per exemple, a Galícia "no és afortunada" perquè "criminalitzar a les dones per com visten, bene o amb qui van a llums de qualsevol no és oportú ni en el segle XXI, ni tampoc en el XX o en el XIX".

Per part seua, el ministre de Consum, Alberto Garzón, també ha denunciat la cultura de la violació amb un missatge en el qual cita un article publicat en la web ONU Dones titulat: 'Setze maneres d'enfrontar-te a la cultura de la violació'.

El diputat d'IU i secretari general del PCE, Enrique Santiago, ha indicat sobre la polèmica que és necessari "menys escàndol i més reflexió sobre els continguts d'algunes campanyes contra la violència de gènere", atés que el criteri de Nacions Unides diu que "responsabilitzar a les víctimes i no als victimarios" també "és una manera de permetre la cultura de la violacion".

Des de Podemos, diversos diputats han recriminat a Batet que anomenara a l'ordre a la titular d'Igualtat després d'acusar el PP de "promoure la cultura de la violació" i haja decidit retirar aqueixa referència de l'acta del Ple.

Prèviament, la ministra de Drets Socials i líder de la formació, Ione Belarra, va recolzar a Montero i també va atribuir al PP "promoure" aquest conceppto amb campanyes com la de la Xunta de Galícia que "culpa a la víctima de l'agressió sexual".

Mentrestant, l'exvicepresident Pablo Iglesias també ha eixit en suport de Montero i ha criticat hui que "no voler veure" en campanyes institucionals desplegades pel PP "la cultura de la violació és no tindre ulls en la cara o ser molt miserable".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon