Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz assenyala a Europa la 'llei Rider' espanyola com a garantia de drets laborals a l'era digital

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha demanat als seus homòlegs dels altres 26 països de la Unió Europea (UE) que es fixen en la 'llei Rider' espanyola per a establir una norma similar a nivell comunitari que garantisca els drets laborals dels treballadors en l'era digital i que els ministres debaten aquest dijous a Brussel·les.

"Hui és un dia transcendental per a la UE perquè ens jugarem la seua la digitalització que tenim ho és amb drets laborals o no", ha incidit la ministra en declaracions als mitjans a la seua arribada a Brussel·les, on ha recordat que "una persona que transita els carrers de les nostres ciutats repartint amb bicicleta, ja siga a Lisboa, a Roma, a Madrid o a Varsòvia i que ho fa a canvi d'un salari sota les ordres d'una plataforma digital és un treballador".

Díaz ha destacat que la posició espanyola en aquesta matèria "és ferma i no canviarà", perquè "quan es reuneixen les regles d'alienitat i dependència en el treball estem parlant de treballadors", els drets dels quals defensarà "sempre" el Govern com ja ha fet a Espanya amb la 'llei Rider'.

En aquest sentit, la ministra s'ha mostrat partidària de la directiva que va presentar la Comissió Europea, que bevia, segons ha recordat de fonts espanyoles, i que, al seu judici, s'ha "devaluat" al llarg dels últims mesos, del que acusa la presidència txeca del Consell de la UE.

Díaz ha lamentat el que ha ocorregut al llarg d'aquests mesos, ja que el Govern se sentia còmode amb la proposta de Brussel·les, per la qual cosa treballarà per a tornar a aqueix punt inicial en un debat en el qual Espanya liderarà una posició contrària a la devaluació de drets dels 'riders' que recolzen Bèlgica, Eslovènia, Luxemburg, Malta, Països Baixos i Portugal.

"Ens juguem si la digitalització la tenim amb drets laborals o no i això no és una cosa menor, és el futur del món del treball i, en termes democràtics, estem posant en risc un model social europeu, estem desafectant a la ciutadania i als treballadors, que són la majoria social del projecte europeu", ha resolt.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon