Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz assegura que Govern i sindicats volen un acord per l'SMI, però insisteix a continuar negociant

Demana personalment a Garamendi que acudisca a la reunió i valora que la proposta d'augment de la CEOE s'haja elevat al 4%

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat que tant els sindicats com el Govern tenen voluntat per arribar a un acord per a una nova pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), però ha recordat que és necessari continuar negociant després d'una primera reunió en la qual s'han absentat CEOE i Cepyme.

En els corredors del Congrés, Díaz ha valorat com a "positiva" aquesta reunió, on els sindicats s'han mostrat partidaris d'una pujada del SMI en la "franja alta" de l'informe dels experts publicat recentment. No obstant això, Díaz ha insistit en la necessitat que la patronal acudisca a la taula per a poder aconseguir un acord conjunt sobre aquest tema, igual que va ocórrer amb la reforma laboral.

"Saben que sempre busque un acord i ací em trobaran", ha remarcat la vicepresidenta, qui ha enlletgit a CEOE la seua intenció de negociar "a través de cartes" i "en diferit", la qual cosa al seu judici "no és el correcte". No obstant això, la ministra s'ha congratulat que la patronal haja incrementat la seua proposta de revaloració del SMI d'un 3,5% a un 4%.


L'absència de les organitzacions empresarials, segons ha explicat Díaz, es deu a problemes d'agenda, ja que l'esdeveniment coincidia amb una reunió del comité executiu de CEOE. En aquest sentit, la ministra ha agraït a l'organització l'explicació, però li ha demanat personalment al president de CEOE, Antonio Garamendi, que se sume "en els pròxims dies" a la taula de negociació i que "complisca amb la seua funció constitucional", que és la de ser "suport del diàleg social".


A més, ha subratllat que l'SMI és l'eina "més important de compensació" per la pèrdua de poder adquisitiu dels salaris i que, a més, afecta a més de dos milions de treballadors a Espanya.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon