Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una trama de frau europeu d'IVA acaba amb detinguts a Bétera, Marines, Llíria, Olocau i La Pobla i 75 vehicles bloquejats

 El valor del defraudat ascendeix fins hui a 14 milions

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han desarticulat una trama de frau europeu d'IVA radicada a València que operava en el sector dels automòbils i que s'ha saldat amb un total de 23 detinguts, així amb 75 vehicles de mitjana i alta gamma i 44 comptes bancaris bloquejades. El valor del defraudat ascendeix fins al moment a 14 milions.

Així mateix, com a resultat de les actuacions d'aquesta operació conjunta, dirigida i coordinada per la Fiscalia Europea, s'han intervingut 17 propietats, segons ha informat en un comunicat l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil.

L'operació, denominada 'Cavallino', se situa va iniciar en 2021 quan, l'Oficina Nacional d'Investigació de Frau (ONIF) i la Dependència Regional d'Inspecció de l'Agència Tributària a València, conjuntament amb la Guàrdia Civil, va detectar una organització situada a València que emprava una complexa xarxa de societats instrumentals --societats 'truites'-- que, administrades per testaferros, introduïen els vehicles a Espanya.

Prèviament, l'organització donava d'alta aquestes societats instrumentals en el Registre d'Operadors Intracomunitaris i, a través d'elles, adquirien virtualment els vehicles al seu únic proveïdor comunitari, situat a Alemanya.

No obstant això, aqueixes transaccions eren un mer artifici, atés que realment els vehicles eren adquirits directament a Alemanya per una sèrie de societats revenedores que, en fer-ho d'aquesta manera, estaven defraudant una porció important d'IVA que hagueren estat obligades a liquidar, segons les mateixes fonts.

La investigació va finalitzar entre els mesos de novembre i desembre del present any, quan es va dur a terme la detenció d'un total de 23 persones --hi ha 18 homes i 5 dones de nacionalitat espanyola i romanesa-- a València capital, i en les poblacions valencianes de Torrent, Bétera, Llíria, Pobla de Vallbona, Marines i Olocau. Als detinguts se'ls atribueixen delictes contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Així mateix, la Guàrdia Civil de València i l'Agència Tributària van procedir a l'entrada i registre en dos domicilis, tres concessionaris oberts al públic i tres naus que l'organització utilitzava per a la guarda i custòdia dels vehicles.

A més de les detencions, l'actuació ha tingut com a resultat el bloqueig d'un total de 75 vehicles de mitjana i alta gamma valorats en més de set milions d'euros -d'ells 18 d'alta gamma, valorats en dos milions d'euros-.

COMPTES BLOQUEJATS

També s'han bloquejat els comptes de 14 persones i 30 empreses amb 1.350.000 euros i s'han intervingut 17 propietats amb un valor estimat de 3.000.000 euros, set rellotges valorats en més de 100.000 euros, sis ordinadors, sis telèfons mòbils i abundant documentació, tant en format físic com digital.

Durant la investigació s'ha comptat amb el suport i cooperació d'Europol, que ha exercit com a òrgan interlocutor per a l'intercanvi d'informació amb altres països de la Unió Europea, especialment amb Alemanya.

Es tracta de la primera operació de trames d'IVA dirigida i coordinada per la Fiscalia Europea a Espanya. Les diligències han sigut entregades en la Fiscalia Europea a Espanya i no es descarten noves detencions, una vegada finalitzada la revisió i anàlisi de la copiosa documentació intervinguda.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon