Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una trama de frau europeu d'IVA acaba amb detinguts a Bétera, Marines, Llíria, Olocau i La Pobla i 75 vehicles bloquejats

 El valor del defraudat ascendeix fins hui a 14 milions

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil han desarticulat una trama de frau europeu d'IVA radicada a València que operava en el sector dels automòbils i que s'ha saldat amb un total de 23 detinguts, així amb 75 vehicles de mitjana i alta gamma i 44 comptes bancaris bloquejades. El valor del defraudat ascendeix fins al moment a 14 milions.

Així mateix, com a resultat de les actuacions d'aquesta operació conjunta, dirigida i coordinada per la Fiscalia Europea, s'han intervingut 17 propietats, segons ha informat en un comunicat l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil.

L'operació, denominada 'Cavallino', se situa va iniciar en 2021 quan, l'Oficina Nacional d'Investigació de Frau (ONIF) i la Dependència Regional d'Inspecció de l'Agència Tributària a València, conjuntament amb la Guàrdia Civil, va detectar una organització situada a València que emprava una complexa xarxa de societats instrumentals --societats 'truites'-- que, administrades per testaferros, introduïen els vehicles a Espanya.

Prèviament, l'organització donava d'alta aquestes societats instrumentals en el Registre d'Operadors Intracomunitaris i, a través d'elles, adquirien virtualment els vehicles al seu únic proveïdor comunitari, situat a Alemanya.

No obstant això, aqueixes transaccions eren un mer artifici, atés que realment els vehicles eren adquirits directament a Alemanya per una sèrie de societats revenedores que, en fer-ho d'aquesta manera, estaven defraudant una porció important d'IVA que hagueren estat obligades a liquidar, segons les mateixes fonts.

La investigació va finalitzar entre els mesos de novembre i desembre del present any, quan es va dur a terme la detenció d'un total de 23 persones --hi ha 18 homes i 5 dones de nacionalitat espanyola i romanesa-- a València capital, i en les poblacions valencianes de Torrent, Bétera, Llíria, Pobla de Vallbona, Marines i Olocau. Als detinguts se'ls atribueixen delictes contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Així mateix, la Guàrdia Civil de València i l'Agència Tributària van procedir a l'entrada i registre en dos domicilis, tres concessionaris oberts al públic i tres naus que l'organització utilitzava per a la guarda i custòdia dels vehicles.

A més de les detencions, l'actuació ha tingut com a resultat el bloqueig d'un total de 75 vehicles de mitjana i alta gamma valorats en més de set milions d'euros -d'ells 18 d'alta gamma, valorats en dos milions d'euros-.

COMPTES BLOQUEJATS

També s'han bloquejat els comptes de 14 persones i 30 empreses amb 1.350.000 euros i s'han intervingut 17 propietats amb un valor estimat de 3.000.000 euros, set rellotges valorats en més de 100.000 euros, sis ordinadors, sis telèfons mòbils i abundant documentació, tant en format físic com digital.

Durant la investigació s'ha comptat amb el suport i cooperació d'Europol, que ha exercit com a òrgan interlocutor per a l'intercanvi d'informació amb altres països de la Unió Europea, especialment amb Alemanya.

Es tracta de la primera operació de trames d'IVA dirigida i coordinada per la Fiscalia Europea a Espanya. Les diligències han sigut entregades en la Fiscalia Europea a Espanya i no es descarten noves detencions, una vegada finalitzada la revisió i anàlisi de la copiosa documentació intervinguda.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon