Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Totes les mesures anticrisi de l'Executiu per al 2023. Ajudes a famílies i a les empreses

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el tercer paquet d'ajudes per a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna, que entrarà en vigor aquest pròxim diumenge 1 de gener i que tindrà un impacte de 10.000 milions d'euros.

En concret, el decret inclou novetats com congelar durant sis mesos el preu dels lloguers quan s'hagen de renovar contractes o un xec 200 euros per a famílies amb rendes inferiors a 27.000 euros anuals i amb un patrimoni no superior a 75.000 euros. A continuació, totes les mesures que ha aprovat l'Executiu.

BAIXADA DE L'IVA

Per a fer front a l'alça dels preus dels aliments, el Govern ha decidit suprimir durant sis mesos l'IVA del 4% que s'aplica a tots els aliments de primera necessitat, entre ells el pa o la llet, i ha rebaixat del 10% al 5% el de l'oli i la pasta.

AJUDA DE 200 EUROS

El Govern proporcionarà una ajuda de 200 euros per a 4,2 milions de famílies, les que tinguen rendes anuals de fins a 27.000 euros i no compten amb un patrimoni superior a 75.000 euros. Queden exclosos d'aquest ajuda, que es percebrà en un pagament únic, els pensionistes i els perceptors de l'Ingrés Mínim Vital.

DESCOMPTE DEL TRANSPORT PÚBLIC

Rebaixa del 30% del transport públic urbà i interurbà en els territoris on el govern autonòmic i municipal el complementen fins al 50%. A això cal sumar-li la gratuïtat dels abonaments de Renfe de rodalia, rodalies i mitjana distància durant l'any 2023.

REBAIXA DE L'ELECTRICITAT I EL GAS

La rebaixa actual dels impostos de l'electricitat i el gas es prorrogarà durant sis mesos més. A més, es congelarà el preu màxim de la bombona de butà.

LÍMIT AL LLOGUER

En matèria d'habitatge, el reial decret d'ajudes econòmiques per a fer front a la pujada dels preus prorroga la pujada màxima del 2% dels lloguers fins al 31 de desembre de 2023 i estableix la pròrroga automàtica durant sis mesos dels contractes que expiren abans del 30 de juny del pròxim any. En aquest cas el límit de pujada de la renda també serà d'un 2%.

A més, el nou paquet de mesures també inclou la pròrroga per altres sis mesos, fins al 30 de juny de 2023, de la suspensió dels desnonaments i els llançaments d'habitatge per a les llars més vulnerables.

Així mateix, es prohibeix durant tot el 2023 del tall de subministraments essencials i extensió del bo social, i es manté l'increment del 15% de l'ingrés mínim vital i de les pensions no contributives.

INGRÉS MÍNIM VITAL I BO SOCIAL

Es manté l'increment del 15% de l'ingrés mínim vital i de les pensions no contributives. En el mateix sentit, s'estendrà durant tot el 2023 el bo social i es prohibirà el tall de subministraments essencials.

SUPORT A L'AGRICULTURA

L'Executiu proporcionarà 300 milions en ajudes directes als agricultors, per a compensar l'augment dels costos per l'encariment dels fertilitzants.

DESCOMPTE DEL COMBUSTIBLE

La bonificació del combustible es manté per al transport professional per carretera, agricultors, navilieres i pescadors. En concret, la pròrroga del descompte de 20 cèntims per litre tindrà efecte per al transport professional per carretera i s'abonarà al final de cada mes. Fins a març aquest

 .


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon