Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja inicia un projecte de vertebració turística del Túria amb finançament europea de més de 2 milions


L'Ajuntament de Riba-roja rebrà 2.112.907,99 euros dins de la II Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022, finançat íntegrament amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Riba-roja ha sigut beneficiària de la subvenció per al desenvolupament del Projecte de vertebració turística mitjançant la unió del riu Túria amb la ciutat i els seus principals recursos patrimonials. Aquest és un dels 21 projectes de sostenibilitat turística en destí per a la Comunitat que han sigut subvencionats pel Govern, a través de la Conferència Sectorial de Turisme, per als quals s'han destinat més de 59 milions d'euros.

L'objectiu és connectar, a través del Barranc dels Moros, la passarel·la del metre amb el barri antic i el riu, i aconseguir redirigir als visitants des del Túria cap al nucli urbà. Així, el consistori pretén aconseguir l'objectiu de generar un turisme equitatiu i amb efectes positius en l'economia local.

El projecte s'executarà en tres anualitats i contempla cinc eixos programàtics; transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat. En 2023 s'iniciaran els treballs d'adequació del Barranc del Moros com a itinerari turístic per als vianants. Aquestes accions aniran acompanyades de campanyes de promoció segmentada i a través de la geolocalització a fi d'atraure a nous turistes interessats en la cultura i naturalesa.

En 2024 s'executaran altres accions com la creació d'un itinerari ciclopeatonal en el Camí dels Ánimes, que inclourà la instal·lació de miradors i la reducció del trànsit rodat en la zona i l'adequació del Barranc dels Moros com a itinerari turístic per als vianants i no motoritzat, amb connexió del nucli urbà i el Parc Natural, al llarg de cinc trams (tram 1; centre de salut, tram 2; c/Velázquez-Ramón y Cajal, tram 3; Camí València, tram 4; Safareig-Eres Altes i tram 5; fins a la desembocadura). El cost de l'actuació serà de 600.000 euros i inclourà l'execució de rampes i escales d'accés per als vianants, condicionament paisatgístic, instal·lació de mobiliari urbà i recuperació i habilitació d'espais per al vianant.

Municipi verd, accessible i innovador

En el marc de l'eix de transició verda i sostenible en 2025 s'invertiran 444.500 euros amb la creació del Centre d'Interpretació i formació de la naturalesa, emmarcat en el projecte Gènesi Túria i es col·locaran pèrgoles amb vegetació autòctona i en espais oberts per a crear espais de sombraje al llarg del recorregut del Barranc dels Moros. També cobraran protagonisme aqueix any les accions destinades a la competitivitat, entre les quals s'inclou l'accessibilitat dels jaciments arqueològics, concretament el jaciment de València la Vella, mitjançant l'adaptació d'accessos i senderes a les persones amb discapacitat. En aquesta acció s'invertiran 120.000 euros, en dues anualitats.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat la "gran oportunitat que brinda aquesta inversió per a millorar el nostre posicionament com a destí en tot el territori nacional". Raga ha matisat: "En els últims anys hem impulsat el turisme com una font de riquesa per al nostre municipi, amb atractius com la Festa del Dux, el Espai d' Art Contemporani, ECA, els jaciments visigots o els Museus MUPLA (Jaciment del Pla de Nadal) i MUCA (Museu de Ceràmica del Castell) i ara és el moment de donar un empenyiment per a consolidar el nostre enclavament estratègic com a destí".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon