Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig assenyala que malgrat 'les mirades diferents' els expedients de les renovables tiraran avant: 'Ho garantisc jo'

   Anuncia una reunió la setmana vinent amb les conselleries implicades i assenyala que l'informe que va sol·licitar a la UPV ja està conclòs

   El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que malgrat "les mirades diferents" i "les disfuncions" que pot haver-hi dins del Consell respecte a les energies renovables els expedients de les plantes fotovoltaiques "tiraran avant" en termini. "Ho garantisc jo", ha recalcat Puig, que ha anunciat que la setmana vinent mantindrà una reunió amb les conselleries implicades.

   Puig, en declaracions als mitjans, s'ha referit així preguntat per si les diverses postures dins Consell i els enfrontaments interns en Compromís poden bloquejar que els expedients de les plantes fotovoltaiques arriben a temps per al 25 de gener, quan han de tindre la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) que tramita la Generalitat per a no perdre els avals rebuts.

   Sobre aquest tema, ha assenyalat que la setmana vinent mantindran una reunió amb les conselleries implicades -- Medi ambient, Economia i Política Territorial-- i sobre aquest tema ha recalcat que tot el Consell comparteix l'objectiu comú d'aconseguir la sobirania energètica.

   En eixe sentit, ha afirmat que hi ha "una única posició" del Govern valencià i és "complir" el termini del 25 de gener i "una ambició col·lectiva d'aconseguir la màxima sobirania energètica i la descarbonització en 2030". "Pot haver-hi mirades diferents en un moment determinat, però el bàsic és que tenim un objectiu comú i l'objectiu és que el 25 de gener estiguen tots els expedients resolts", ha insistit.

   A més, ha assenyalat que l'informe que va sol·licitar a la Universitat Politècnica de València (UPV) ja està acabat i abans de finalitzar l'any hi haurà una reunió.

PACTES PER L'ENERGIA VERDA

   "Vull un Pacte per l'Energia i un Pacte per l'Energia en aquests moments només pot ser verd perquè no hi ha un planeta B alternatiu", ha recalcat. En aquesta línia, ha mantingut que "la discussió sobre si renovables sí o renovables no, ja no té sentit: és renovables sí o sí".

   En aquesta línia, ha considerat "lògic que ací se sumen tots tipus de possibilitats l'autoconsum i les comunitats locals és fonamental, però també és necessari que hi haja plantes fotovoltaiques i eòliques més grans per a subministrar l'energia que necessiten les ciutats i la indústria".

   A més, ha recalcat que aquesta autonomia energètica serà "un puntal fonamental" per al manteniment de l'Estat del Benestar. "Nosaltres volem passar de ser una comunitat que importa molta energia a una comunitat exportadora i per açò també participem en tots els projectes d'hidrogen verd i en tot aquells que estiguen encarrilats en eixa direcció", ha postil·lat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon