Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig anuncia la pròrroga de la rebaixa de taxes autonòmiques perquè "ningú isca de la crisi despullat dels seus drets"

   Creu un "avanç" les ajudes al sector ceràmic del Govern i subratlla que la situació és "insostenible" pels preus energètics

   El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell prorrogarà aquest divendres en el ple la rebaixa de les taxes autonòmiques, amb l'objectiu que "ningú isca d'aquesta crisi despullat dels seus drets".

   Així s'ha pronunciat aquest dimecres el cap del Consell durant la seua visita a Alacant, després de ser preguntat per les mesures del Govern central davant la inflació econòmica.

   "Crec que totes les polítiques que estan fent tant el Govern d'Espanya com el la Generalitat estan alineades perquè ningú isca d'aquesta crisi despullat dels seus drets", ha subratllat. Referent a açò, ha anunciat que aquest divendres el ple del Consell aprovarà i prorrogarà mesures en aquesta línia, per a "protegir a les famílies i, sobretot, a les rendes amb major dificultat".

   En aquest sentit, ha indicat que el passat any la Generalitat va adoptar diferents mesures en relació a les taxes i que aquestes "continuaran". "En principi, es tracta de continuar, mantenint des de la Generalitat tot el que es puga contindre la inflació. Per a això, la disminució de preus és fonamental. Totes les taxes de la Generalitat van patir un minvament del deu per cent i la idea és continuar", ha subratllat.

   Puig ha admès que aquestes mesures repercuteixen en la recaptació de les autonomies i ha considerat que, per açò, "la política de despullar absolutament d'ingressos públics, en termes generals, amb eixes reformes fiscals que es plantejaven, que era acabar amb els impostos, evidentment tenia uns resultats nefasts". "El PP ja pareix que no està tan en eixa posició, que era absolutament ridícula", ha qualificat, al mateix temps que ha advocat per una "línia de progressivitat" en els impostos.

   Qüestionat per les declaracions del president del PPCV, Carlos Mazón, qui ha acusat el PSOE de "copiar malament i tard" les propostes dels 'populars', Puig ha sostingut que la mesura del PP "era una espècie de desamortització fiscal i ha sigut un fracàs enorme".

   Sobre aquest tema, ha ressaltat l'acord en Les Corts sobre la reforma fiscal, aprovada per unanimitat. "Crec que el Govern avança en una posició correcta, des de la responsabilitat, no intentant desarmar l'estat de benestar, que és el que pretén el PP ara i sempre, perquè açò sí que està en el seu ADN", ha criticat.

AJUDES AL TRANSPORT I CERÀMICA

   D'altra banda, ha comentat que les ajudes per al transport públic són "una línia fonamental" i ha ressaltat la pròrroga fins al 31 de juliol del transport gratuït per als menors de 31 anys i ha apuntat que la Generalitat ampliarà al 50% el descompte del 30% del Govern al transport autonòmic. "És una manera d'ajudar les persones i famílies amb menor capacitat econòmica en un moment tan difícil encara, amb una inflació encara molt alta per a un desenvolupament normal de l'economia", ha apuntat.

   En relació a les ajudes al sector ceràmic anunciades pel Govern, Puig ha assenyalat que estan estudiant el contingut, que compta amb una triple via: ajudes directes, crèdits de suport a través de l'ICO i la normativa de caràcter laboral d'ajornament de pagaments de la seguretat social.

   "Crec que es produeix un avanç. Ara cal ser conscients que la situació de la ceràmica en aquests moments, pels preus energètics, és molt insostenible. Cal veure si eixos suports directes són suficients o no", ha expressat, al mateix temps que ha mostrat el seu suport a un sector que "ha donat molt i està donant molt a l'economia de Castelló i de la Comunitat Valenciana".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon