Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PSOE i UP acusen el PP d'utilitzar al TC per a frenar les reformes del Govern: 'És molt greu i inaudit'

PSOE i Unides Podem han acusat aquest dijous al Partit Popular d'utilitzar a un Tribunal Constitucional (TC) "caducat per a substituir la voluntat del poble" i tractar d'impedir, en un moviment "greu i inaudit", que el Congrés aprove la llei que suprimeix el delicte de sedició, reforma el de malversació i canvia les normes perquè el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) envie els seus dos candidats al TC.

En la seua intervenció en el ple extraordinari que se celebra en el Congrés sobre les esmenes a la proposició de llei impulsada per socialistes i 'morats' per a suprimir el delicte de sedició, el diputat del PSOE Felipe Sicília ha acusat els 'populars' d'utilitzar els tribunals "per a intentar guanyar en ells el que no aconsegueixen guanyar en les urnes".

Sicília s'ha referit al debat que havia de celebrar-se aquest dijous en el si del propi TC, i que s'ha ajornat al pròxim dilluns. En aquest, els magistrats decidiran sobre el recurs que ha presentat el PP per a frenar la tramitació parlamentària de la reforma del propi tribunal.

"Sabem la raó vertadera per la qual tenen bloquejat el CGPJ i el TC: perquè ho usen com a últim recurs per a guanyar el que perden ací. A vostés els és igual que supose un desprestigi o descrèdit del sistema democràtic. L'única cosa que els importa és el poder", li ha etzibat a la portaveu del PP, Bufona Gamarra.

El socialista ha defensat les reformes impulsades recordant que el PP ja va modificar en 2015 el Codi Penal per a canviar el delicte de malversació. "Per què vostés podien modificar-ho i nosaltres no?", ha preguntat, justificant la reforma de les majories del CGPJ davant el "segrest" que al seu judici realitza el PP.

"La nostra obligació és, usant la llei, que les institucions funcionen i posar els mitjans per a alliberar-li del segrest", ha incidit Sicília, que ha demanat al PP que no critique la reforma del delicte de malversació. "Senyora Gamarra, no és el millor dia perquè parle d'imputats i de malversació. Ací a dalt té a un diputat, el senyor Casero, imputat per malversació", li ha etzibat.

UP PARLA DE "EPISODI VERGONYÓS" EN EL TC

En la mateixa línia s'ha expressat el president del grup parlamentari d'Unides Podem en la Cambra Baixa, Jaume Asens, que ha criticat que el PP haja tractat de "utilitzar" el Constitucional "atacant la separació de poders". "S'imaginen a un diputat que no fora reelegit i que es negara a abandonar l'escó? Perquè és el que està passant", ha afirmat.

Des del seu punt de vista, el succeït aquest dijous és "un episodi vergonyós que passarà". "La democràcia persistirà però l'estigma, senyors del PP, els perseguirà. Encara que no hagen deixat forats a dalt estan intentant perforar la democràcia amb un colp silenciós. La nostra obligació és impedir-ho", ha sostingut.

Asens, que ha qualificat la sedició com una "relíquia del passat", ha criticat que el PP rebutge la reforma del delicte de la malversació després d'haver-lo modificat en 2015. "Diuen que beneficia als corruptes. Si això fora així, senyora Gamarra, estarien fent la corda. No ens poden donar lliçons en la lluita contra la corrupció", ha asseverat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon