Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Programa Valencià de Protecció Integral i Acollida a Defensores i Defensors de Drets humans a través de l'IVAJ

L'objectiu del Programa Valencià de Protecció Integral i Acolliment impulsat per l'IVAJ i l'Ajuntament de València és "oferir un entorn segur a persones defensores de drets humans pertanyents a comunitats, organitzacions i moviments socials que veuen amenaçada la seua vida o integritat física i psicològica, per la labor que desenvolupen", ha indicat el director general de l'IVAJ, Jesús Martí.

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat per a la setmana vinent una sessió formativa en línia, a través de la plataforma de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), dirigida a la xarxa de professionals de joventut de la Comunitat Valenciana per a donar a conéixer el Programa Valencià de Protecció Integral i d'Acolliment a Defensores i Defensors de Drets Humans amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar al col·lectiu juvenil.

Amb motiu de la celebració del Dia dels Drets Humans, el director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a a conéixer a la xarxa de professionals de joventut "totes les eines per a la sensibilització i formació crítica en drets humans i participació per a brindar un espai de reflexió, diàleg i intercanvi sobre els drets humans i el seu defensa" i, al seu torn, "donar a conéixer de primera mà la labor de les persones defensores i construir col·lectivament xarxes de suport i solidaritat amb les seues reivindicacions".

Ángela I. Pedraza, secretària tècnica del Programa, serà l'encarregada de donar la xarrada, que s'emmarca en el programa formatiu M'importa, de l'IVAJ, que ofereix diferents recursos metodològics en línia.

Sensibilització sobre drets humans

Aquesta activitat forma part del programa específic de sensibilització sobre drets humans, dirigit al col·lectiu juvenil, organitzat en col·laboració amb l'associació Entreiguales València, encarregada de la protecció integral i acolliment de defensors i defensores dels drets humans a València.

Entre les accions previstes també figura el cicle de "Conversatorios", organitzat amb les persones defensores acollides temporalment, que estan pensats, segons Jesús Martí, "com a espais per a donar a conéixer de primera mà els problemes que afecten les seues regions i la formes d'organització per a defensar i protegir els drets de les dones, joves, activistes de protecció del medi ambient i el territori, per a construir col·lectivament xarxes de suport i solidaritat".

D'aquesta manera, "volem motivar a les persones joves a indagar, qüestionar i reflexionar sobre les formes en les quals les comunitats detecten problemàtiques i s'organitzen per a defensar els seus drets", ha explicat Martí, qui ha animat a les entitats i persones interessades a organitzar un "conversatorio" amb les persones defensores de drets humans a sol·licitar-ho a través d'aquest enllaç

En definitiva, ha destacat el director general de l'IVAJ, l'objectiu és difondre entre la joventut valenciana "la importància que té actuar en defensa dels drets humans i lluitar contra qualsevol forma d'intolerància".

Oferir un entorn segur

L'objectiu del Programa Valencià de Protecció Integral i Acolliment impulsat per l'IVAJ i l'Ajuntament de València és "oferir un entorn segur a persones defensores de drets humans pertanyents a comunitats, organitzacions i moviments socials que veuen amenaçada la seua vida o integritat física i psicològica, per la labor que desenvolupen", ha indicat Martí.

En aquest sentit, el programa contribueix a "disminuir el risc, enfortir les seues capacitats i difondre l'agenda de la defensa dels drets de les seues comunitats, organitzacions o moviments socials, durant un període de  sis mesos a la ciutat de València".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon