Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Oltra al programa Salvados: 'No he fet res, ni il·lícit ni immoral ni il·legal, vaig actuar amb integritat'


Mónica Oltra durant l'entrevista

"Jo no he fet res, ni il·lícit ni immoral ni il·legal, vaig actuar amb integritat". Així ho ha manifestat en una entrevista per al programa 'Salvats' de LaSexta, quasi dues setmanes després de reaparéixer en actes públics des que va dimitir al juny dels seus càrrecs en la Generalitat arran de la seua investigació pel presumpte encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada. Per aquesta causa va declarar al setembre en el Jutjat d'Instrucció 15 de València, que va demanar prorrogar la investigació sis mesos i citar com a testimoni a la víctima.

Ha explicat que actualment viu "de la prestació per desocupació, són 1.320 euros al mes en tenir dos fills", i també ha comentat que li agradaria "aprendre soldadura".  Sobre la confiança en la justícia, ha afirmat que actualment té "una crisi de fe" i que molta gent li pregunta si tornarà a obrir el seu despatx d'advocada, però que mentre perduri aquesta crisi no s'ho planteja.

Afirma que no es veu de diputada en el Congrés i que encara no pot opinar de 'Sumar'

L'exvicepresidenta portaveu i exconsellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha insistit aquest diumenge que no va actuar incorrectament en relació amb el procés en el qual està imputada i pel qual va dimitir, una decisió que ha justificat perquè no es "trencara" el govern del Botànic i que "el PSOE tinguera la temptació de governar en solitari".

Oltra ha tornat a relacionar el procés amb una "cacera de l'extrema dreta" i, respecte al seu futur, ha descartat tant postular-se com representant de Compromís en el Congrés com tornar a exercir l'advocacia de moment, encara que ha remarcat que no pensa "renunciar" a les seues ambicions polítiques. "En qualsevol cas, contribuiré des d'on siga", ha asseverat.

A més, ha afirmat que no pot opinar sobre el projecte polític 'Sumar' que impulsa la vicepresidenta Yolanda Díaz perquè encara és "un embrió": "Deixem-li créixer".

Oltra ha afirmat sentir-se "serena" després de mig any d'aturada, pel qual ha confirmat que cobra mensualment uns 1.300 euros de desocupació, i ha revelat la seua intenció de realitzar un curs de soldadura perquè és una professió que sempre li ha interessat pel seu pare.

"L'OBJECTIU ERA QUE DESAPAREGUERA DEL GOVERN"


Respecte al procés, ha negat que haja comés errors i ha tornat a relacionar-lo amb "un cas de 'lawfare' de llibre" i una "cacera de l'extrema dreta" apuntant al 'expresident' Francisco Camps, al qual veu "ressentit" amb ella; al president de Ribera Salut --grup que "perd cent milions a l'any" per la reversió a gestió pública de dos departaments--, Alberto de Rosa, i la fundadora de Vox Cristina Seguí: "L'objectiu era que jo desapareguera del govern i òbviament l'han aconseguit".

Si bé ha remarcat que "això no és 'House of cards'", ha assegurat que té "indicis" de la confabulació però no proves i que en cas contrari ho denunciaria. Ha negat a més que tinguera coneixement abans que li ho comunicara el seu exmarit sis mesos després dels fets.

També ha sostingut que ningú del seu departament li ho va dir ni sabia "els detalls", de la mateixa manera que "quan operen a un pacient i l'operació ix malament no s'assabenta el conseller de Sanitat". "No sabia això ni mil coses com aquesta, estava al nivell de gestió que em competia".

Ha puntualitzat que el centre on presumptament van succeir els abusos és concertat, amb el que la plantilla no depén de Conselleria però "la responsabilitat és pública", i que en aqueix moment ella i el seu ex no eren parella encara que convisqueren en el mateix edifici en plantes separades.

Sobre les dues versions diferents que va donar fa uns mesos --primer va dir que havia encarregat un informe sobre els fets i després va afirmar davant el jutge que no havia donat cap ordre--, Oltra ha reiterat que ella no va demanar l'expedient informatiu i que va ser el director general perquè "és la manera normal de funcionar".

"Vaig intentar protegir i fer costat a la gent que acabaven d'imputar injustament", ha justificat, i ha recordat que estava "molt tenallada emocionalment" i que el seu fill xicotet li va preguntar si els funcionaris investigats no estarien patint.

Dit això, ha assegurat que encara no ha llegit aqueix informe perquè considera que no deu, que no es va encarregar per a contrastar la veracitat del relat de la menor i que no va haver-hi "cap instrucció ni paral·lela ni no paral·lela". "Aqueixa separació la vaig mantindre sempre, els tècnics van treballar amb total llibertat (...) És el que han dit 13 de les persones imputades, als quals a la majoria no conec ni sé el que voten ni si els caic bé. Té sentit que arrisquen la seua carrera i la seua llibertat per mi?"


"EL PSOE FANTASIAVA AMB GOVERNAR Tot sol"


Quant a la seua dimissió, Oltra ha afirmat que no hi ha "major autocrítica" que prendre aquesta decisió i ha tornat a defensar que "la línia ètica no la marquen els tribunals" i que ella no va dir que calguera deixar un càrrec automàticament en ser imputat. Ha diferenciat així les peticions que feia al 'expresident' Francisco Camps quan estava en l'oposició d'aquest procés: "Em solleva molt que em comparen amb els personatges corruptes aquests".


Ha atribuït a la "pressió" la decisió de dimitir, així com a evitar "que el PSOE tinguera la temptació de governar en solitari", i ha augurat que si l'hagueren tirada del Consell hauria sigut "una bomba que hauria trencat el govern de coalició". Per tant, ha sostingut que els socialistes "fantasiaven" amb la idea de governar tot sol i que ella va optar per "salvaguardar" el Botànic: "Ja sé el que són els governs del PSOE tot sol i el poc que es diferencien dels governs que hem combatut".


Encara que ha descartat que el 'president', Ximo Puig, li amenaçara directament amb rellevar-la, ha assenyalat que ho va deixar entreveure amb la frase 'no estic per a festes' i ha tornat a carregar contra "els senyors fonts". Ha justificat a més que no avisara a Puig de la seua dimissió perquè no hi haguera filtracions prèvies.


Preguntada pel ball que va protagonitzar en un acte de Compromís un dia després de negar-se a dimitir, ha reconegut que li ha donat "moltes voltes", però ha arribat a la conclusió que li haurien criticat haguera fet el que fora, i ha assegurat que va arribar sense llegir la premsa per a "parlar a la gent sense estar mediatitzada".


"Al final, arriba un moment que m'és igual el que diguen", ha asseverat, per a reivindicar que continuarà "ballant li malgrat qui li pese" i advertir que és "perillós" si "l'important d'aqueix míting són els deu minuts de ball".


Qüestionada per les famoses samarretes que utilitzava en Les Corts quan estava en l'oposició, ha assegurat que no s'ha penedit de portar-les i ha descartat que siguen comparables amb les quals van utilitzar recentment els diputats de Cs amb el lema 'Oltra vete ja', un gest que ha qualificat de "patochada".


A manera de balanç, ha defensat que com a portaveu ha estat obligada aquests anys a ser "escudera" dels seus companys: "He cobert l'esquena de qüestions que jo no hauria fet així, però els pactes estan per a complir-se i la meua part és la lleialtat. Sempre ha sigut així i sempre ho serà".


"SOC POLÍTICA I HO SERÉ FINS QUE MUIGA"

De cara al futur, Oltra ha descartat tant postular-se com representant de Compromís en el Congrés --"Espanya és massa gran i jo soc de terres chiquitas"-- com tornar a exercir l'advocacia, ja que té "una crisi de fe" amb la Justícia, encara que ha remarcat que no pensa "renunciar" a les seues ambicions polítiques.

"Soc política i ho seré fins que em muiga (...) Contribuiré des d'on siga perquè les polítiques en favor de la gent corrent seguisquen en aquesta terra i es reforcen. I això el puc fer des de molts àmbits, no necessàriament sent cap de llista".


A més, ha afirmat que no pot opinar sobre el projecte polític 'Sumar' que impulsa Yolanda Díaz perquè encara és "un embrió". "Deixem-li créixer. Quan estiga la criatura opinaré", ha declarat, i ha negat que ella donara el tret d'eixida en l'acte que va compartir amb la vicepresidenta, Ada Colau o Mónica García.

Sí ha recordat que eixa trobada "va rebentar totes les expectatives" perquè "la gent estava com si arribaren els Rolling" i que les tres s'han posat en contacte amb ella durant el procés, sobretot García i Colau. I a nivell personal ha lamentat que enguany ha suposat "una bomba atòmica" per a la seua família i ha reconegut que ha trobat a faltar alguna crida de representants polítics.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon