Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 3.500 ciutadans de Riba-roja voten els VI Pressupostos Participatius on destinar 560.000 euros, en obres i projectes municipals


El procés de participació de l'edició de 2022 conclou amb un increment del 27% en vots emesos que han dirimit d'entre les 65 propostes d'obres i projectes municipals

S'han votat un total de 45 propostes per a dur a terme a Riba-roja de Túria, de les quals 10 corresponen al nucli urbà i les restants 35 formen part de les votacions de les diverses àrees i zones residencials. Del total dels 3.502 vots registrats en aquesta edició hi ha 2.664 vots que s'han emés per part dels ciutadans del nucli urbà mentre que els restants 838 formen part de les urbanitzacions.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha conclòs el procés de la VI edició dels Pressupostos Participatius 2022 amb uns resultats que aconsegueixen una participació de fins a 3.502 vots dels ciutadans, és a dir, un 27% que, en els corresponents a l'exercici de 2020, l'última edició realitzada en la qual van prendre part 2.743 persones. D'aquesta manera, els ciutadans han triat el destí dels 560.000 euros en projectes i obres municipals que es duran a terme al llarg dels pròxims mesos en la localitat.

El pressupost participatiu de Riba-roja de Túria és un instrument que permet la participació oberta i directa de la ciutadania en l'ús d'una part dels recursos municipals sobre el total del pressupost econòmic que gestiona l'ajuntament. D'aquesta manera, els ciutadans empadronats en la localitat poden realitzar propostes concretes per a millorar el municipi i, a continuació, votar totes aquelles que puguen resultar més útils en benefici de la localitat.

Les 45 propostes votades formen part de la VI edició dels Pressupostos Participatius de Riba-roja de Túria dotada amb els citats 560.000 euros inclosos en els prop de 1’7 milions d'euros d'inversió duta a terme des de la primera edició l'any 2016. Per a participar és necessari ser major de 16 anys i estar empadronat en la localitat, una condició que atorga el dret de votar d'entre les propostes plantejades en el procés.

Els 2.664 vots corresponents al nucli urbà s'han decantat per realitzar: rebaixes d'accessibilitat en voreres que no compleixen la normativa per a garantir el pas natural de persones amb mobilitat reduïda (306 vots), el fresat i asfaltat dels carrers (300 vots), la instal·lació de papereres de reciclatge amb depòsits diferents (212 vots), la plantació d'arbres per a augmentar les zones d'ombra (195 vots), a més d'ombra en el centre d'informació juvenil (173 vots), major il·luminació en el pàrquing del centre de salut (167) o la plantació d'arbres en el carril-bici a l'altura de les pista de pàdel (161 vots), entre altres.

Quant a les urbanitzacions: destaca que en Masia de Traver es reclama la instal·lació de sistemes de gestió intel·ligent de l'enllumenat públic (96 vots), reparar les foradades del carrer ermita (81 vots) o l'arranjament dels rams de vorera del carrer Segura (26 vots). A la urbanització de València la Vella se sol·licita la creació d'una àrea de calistenia (55 vots) i l'asfaltat dels accessos a les ruïnes visigodes (7 vots).

Els Pous de Martí es decanten per la pèrgola amb mobiliari urbà i adequació del sòl del parc (30 vots), el reasfaltat del carrer els Pous (23 vots) o la millora en senyalització vertical (6 vots). Per part seua, en la Reva Oliveral destaquen l'enjardinament amb plantació i arbratge apte per a períodes de sequera (72 vots), l'arranjament de les foradades en les voreres (48 vots) o la il·luminació del carril-bici (39 vots).

En Santa Rosa-Clot de Navarrete destaquen la reparació d'asfaltats i voreres (28 vots), o la renovació de parcs infantils (3 vots). En l'àrea de Montealcedo-parc Motealcedo la primera proposta advoca per la reparació d'asfaltats i voreres (33 vots), la renovació de parcs infantils (3 vots) o el pas de vianants intel·ligents (2 vots). En Santa Mónica-El Molinet-Gallipont la primera sol·licitud és, també, la reparació d'asfaltats i voreres (12 vots), renovació de parcs infantils (12 vots) o les millores en senyalització (11 vots).

L'àrea de Entrenaranjos destaquen per la sol·licitud de l'asfaltat del carrer 105 (16 vots), l'adequació del parc de la pineda (13 vots), la instal·lació de papereres de reciclatge (11 vots) o la urbanització dels voltants del centre social (11 vots). Finalment, en la Llobatera-Carrasqueta-Pou d’Escoto-Carasols-Canya Anguilla i Collado destaquen l'asfaltat del sector 15 i col·locació de fanals (44 vots), l'asfaltat de camins principals d'accés a disseminats (39 vots), la numeració d'habitatges en la Canya Anguilla (30 vots) o la redacció del projecte de carril cicle-per als vianants en la Llobatera (29 vots).

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que el projecte de pressupostos participatius “és una iniciativa pionera i molt important per al nostre municipi i suposa el compromís ferm i decidit d'aquest equip de govern per fomentar la participació dels veïns a l'hora d'elaborar i confeccionar el model de ciutat que volen amb els projectes, obres i serveis adequats a cadascuna de les àrees existents en tot el terme municipal”.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon