Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria ja té projecte per a la remodelació de la plaça Major

Segons ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible de Llíria, Paco García, "ja han finalitzat els treballs de redacció del projecte bàsic i el d'execució de la 1a fase de remodelació de la plaça Major, amb el que el consistori començarà a preparar ja la licitació de les obres per a donar una nova imatge i impuls a esta zona cèntrica de la ciutat".

L'Ajuntament ha donat a conéixer esta iniciativa de reforma urbanística a les diferents entitats locals que desenvolupen habitualment actes en este espai públic. L'arquitecte redactor, José Tomás Llavador, ha explicat que el projecte es divideix en tres fases, i afectarà una superfície de més de 5.000 metres quadrats, on la primera, la que se centra en l'actual plaça, suposarà una actuació en superfície de més de 3.000 m².

El programa d'actuació contempla l'eliminació de voreres i elements que dificulten l'accessibilitat, deixant tota la plaça en una plataforma única, on el vial existent que passa per davant de Ca la Vila desapareix i es genera un gran espai que ressalta este edifici protegit i catalogat com a BIC.

Així mateix, es generen nous espais verds i que delimiten els entorns i focalitzen els dos elements patrimonials que hi ha en la plaça Major, com és l'església de l'Assumpció i la casa consistorial.

D'altra banda, la urbanització s'ha plantejat amb pedra calcària del terreny, que s'integra amb les construccions ja existents, generat un ambient mediterrani i de fàcil conservació.

Finalment, l'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha assenyalat que amb este projecte "es finalitza el procés participatiu i d'elecció de la plaça que es vol per a un futur pròxim. Un entorn pensat en les persones, en l'activitat cultural, comercial i tradicional de la ciutat, que genere nous espais de convivència amb les noves modalitats d'urbanisme del segle XXI i on s'incorporen elements verds, d'accessibilitat i sostenibilitat".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon