Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria ja té projecte per a la remodelació de la plaça Major

Segons ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible de Llíria, Paco García, "ja han finalitzat els treballs de redacció del projecte bàsic i el d'execució de la 1a fase de remodelació de la plaça Major, amb el que el consistori començarà a preparar ja la licitació de les obres per a donar una nova imatge i impuls a esta zona cèntrica de la ciutat".

L'Ajuntament ha donat a conéixer esta iniciativa de reforma urbanística a les diferents entitats locals que desenvolupen habitualment actes en este espai públic. L'arquitecte redactor, José Tomás Llavador, ha explicat que el projecte es divideix en tres fases, i afectarà una superfície de més de 5.000 metres quadrats, on la primera, la que se centra en l'actual plaça, suposarà una actuació en superfície de més de 3.000 m².

El programa d'actuació contempla l'eliminació de voreres i elements que dificulten l'accessibilitat, deixant tota la plaça en una plataforma única, on el vial existent que passa per davant de Ca la Vila desapareix i es genera un gran espai que ressalta este edifici protegit i catalogat com a BIC.

Així mateix, es generen nous espais verds i que delimiten els entorns i focalitzen els dos elements patrimonials que hi ha en la plaça Major, com és l'església de l'Assumpció i la casa consistorial.

D'altra banda, la urbanització s'ha plantejat amb pedra calcària del terreny, que s'integra amb les construccions ja existents, generat un ambient mediterrani i de fàcil conservació.

Finalment, l'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha assenyalat que amb este projecte "es finalitza el procés participatiu i d'elecció de la plaça que es vol per a un futur pròxim. Un entorn pensat en les persones, en l'activitat cultural, comercial i tradicional de la ciutat, que genere nous espais de convivència amb les noves modalitats d'urbanisme del segle XXI i on s'incorporen elements verds, d'accessibilitat i sostenibilitat".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon