Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les malalties respiratòries obliguen a duplicar llits hospitalaris i deixen hores despera per tenir habitació

El General de València té prop de 80 pacients sense llit assignat amb esperes de fins a quatre dies,  CCOO explica que en l'Arnau que "no s'estan suspenent operacions però es va més lent a l'hora de les citacions" i encara que "no hi ha saturació, sí que hi ha prou activitat en Urgències, i es tarda més a ingressar en planta".

L'increment de les malalties respiratòries --com a grip, covid i les bronquitis per virus sincitial (VRS)-- estan "tensionando" les Urgències dels hospitals valencians i han obligat a alguns d'ells a duplicar llits i a pacients a "esperar hores per a tindre habitació amb la instal·lació fins i tot de llits en els corredors" en alguns centres, segons denuncien els sindicats.

Un dels més afectats, segons CCOO i CSIF, és l'Hospital General de València on la situació és "insostenible" amb 78 pacients aquest dimecres al matí en Urgències ingressats sense llit assignat. Segons UGT PV, en aquest centre hi ha diversos serveis que ja no disposen de llit.

Sobre aquest tema, CSIF apunta que molts d'aquests pacients porten 48 hores sense habitació i que l'espera per a ingressar arriba fins a quatre dies. Davant aquesta situació, el comité d'empresa ha demanat una reunió urgent amb la Gerència, però no els han citat fins al dilluns.

Per part seua, en La Fe s'està "prioritzant la llista d'espera de cirurgia sense ingrés per l'elevada pressió assistencial" i hi ha llits doblegats --una per planta- a l'habitació més gran ja que està dissenyada per a diversitat funcional. Des de fa uns dos anys aquests llits solen estar doblegades sempre que és necessari, segons aclareix el sindicat.

En el cas del Clínic, aquest dimecres per demà hi havia huit pacients pendents d'ingrés, amb una espera de més de 48 hores per a obtindre llit, segons UGT PV, que xifra l'ocupació en el 100%.

D'acord amb aquest sindicat, en el departament de l'Arnau-Llíria, a València, hi ha quatre pacients pendents de llit, amb el que pràcticament es quedarien totes les lliures ocupades, ja que hi ha cinc disponibles en l'Arnau i cap a Llíria.

A Alacant, l'hospital de Sant Joan es troba "desbordat", sense llits lliures, la qual cosa se suma a la situació d'obres en Urgències i la necessitat de reforçar les plantilles. En el centre aquest dimecres hi ha més de 30 pacients en espera de llit, segons UGT PV Serveis Públics.

A la Plana, a Vila-real (Castelló), existeix una alta ocupació de llits, amb alguns ingressos pendents, encara que pocs pedátricos, mentre que en Urgències la situació està, de moment, controlada.

Per contra, a Elda "sí que s'han duplicat llits". CCOO explica que des del dilluns el servei d'Urgències ha estat "molt col·lapsat" per diferents circumstàncies ja que "va haver-hi un brot en una residència i van vindre diverses ambulàncies" i "diversos crítics que van fer que es retardara l'atenció a la resta". Sobre aquest tema, assenyalen que aquesta circumstància obliga a instal·lar llits en els corredors i, "encara que durant el dia es va solucionant, es van acumulant de nou".

A l'Hospital General de Castelló l'espera és d'entre 20 i 30 hores per a obtindre llit en planta i s'estan agilitzant les altes i derivant pacients a l'hospital de La Magdalena. Per contra, CCOO destaca que en altres departaments, com l'Hospital General d'Alacant, les urgències tenen "situació normalitzada".

Per part seua, CSIF ha assenyalat que a Manises aquest dimecres hi ha 12 pacients esperant habitació i segueix amb les tres plantes doblegades, mentre que a l'Hospital de La Ribera a les 9.00 hores de hui ja hi havia 19 pacients a l'espera de llit.

Sobre aquest tema, assenyala que "la falta d'espai" a l'hospital de La Ribera ha provocat que la direcció del centre "haja instal·lat, durant unes hores, pacients d'Urgències en el corredor que enllaça aquest servei amb Consultes Externes, "un lloc d'evacuació sense cortines separadores ni preses d'oxigen, entre altres mancances, a més dels corrents d'aire que pateixen els pacients".

LA RIBERA

En aqueix sentit, explica que aquest dilluns van ser atesos 411 pacients en Urgències de La Ribera i el dimarts va arribar a tractar fins a 372. Per això, considera "inadmissible que la direcció de l'hospital recórrega a pegats en lloc d'aplicar solucions amb les condicions adequades, com la zona d'urgències respiratòries", reclama l'obertura urgent del recinte construït en plena pandèmia per a reforçar el servei i exigeix un increment immediat de personal.

Davant aquesta situació, UGT Seveis Públics ha subratllat que té constància que estan arribant reforços (769 places) però també que és "evident" la "gran tensió" que estan vivint els centres de salut i hospitals, alguns "a la vora de la saturació o ja saturats" pels diferents quadres vírics que s'estan presentant, com covid, grip o bronquiolitis.

En aquest sentit, UGT Serveis Públics insisteix en la necessitat de "agilitzar" l'arribada de personal, sobretot, de cara a les festes nadalenques ja que el personal de l'àmbit sanitari en el seu conjunt, en totes les categories, està "exhaust".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon