Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'EMT amplia la rebaixa del 30% en el preu del Bonobús i d'EMT Jove a tot 2023

   Ribó destaca la importància de continuar donant suport als usuaris del transport públic en el context econòmic actual

   

   L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ampliarà la rebaixa del 30% en el preu dels títols multiviatges propis, el Bonobús i EMT Jove a tot 2023, com ha anunciat aquest divendres l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

   "És necessari que seguim fomentant l'ús del transport públic per a avançar en els nostres objectius de descarbonització de la ciutat i que donem suport a les persones usuàries en el context econòmic actual", ha assenyalat Ribó, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

   L'EMT perllongarà fins al 31 de desembre de 2023 la reducció del 30% en el preu del Bonobús de deu viatges, que ha passat de 8,5 a 6 euros, i en el títol mensual EMT Jove para menors de 30 anys, que s'ha rebaixat de 25 a 17,50 euros.

   En el cas del Bonobús personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general la rebaixa ha sigut de 6,80 a 4,80 euros, i el de categoria especial de 4,30 a 3 euros, ha detallat el consistori.

   L'alcalde ha manifestat que s'ha decidit assumir aquesta disminució en el preu dels títols després de sol·licitar en diverses ocasions al Govern central que ampliara la seua ajuda de caràcter temporal (de el 1 de setembre al 31 de desembre) per a reduir el preu del transport públic urbà i metropolità. L'administració central solament s'ha fet càrrec d'aquesta mesura durant quatre mesos per un import de 3.869.709,11 euros, ha concretat l'Ajuntament.

   Així mateix, ha apuntat que la seua Junta de Govern Local ha acordat aquest divendres acceptar aquesta ajuda directa per al transport públic i iniciar els tràmits per a poder transferir la subvenció a l'empresa municipal.

   "Davant la falta d'acció per part del Govern central, hem decidit perllongar durant 2023 aquest descompte per a poder mitigar l'impacte de la inflació en les persones que es mouen en els autobusos municipals de manera sostenible i que contribueixen cada dia al fet que València siga una ciutat més saludable i eficient", ha agregat el primer edil.

   Per la seua banda, el president de l'EMT i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que amb aquesta decisió València reafirma la seua aposta pel transport públic.

"COMPROMÍS DE FINANÇAMENT"

   "Aquesta mesura se suma a altres millores realitzades des de l'EMT per a oferir un servici de qualitat a la ciutadania, alguna cosa fonamental per a seguir potenciant l'ús del transport públic en aquesta ciutat, en els seus pobles i a l'àrea metropolitana", ha asseverat l'edil.

   Grezzi ha agregat que "el transport públic no pot dependre d'ajudes temporals per part del Govern central" i ha destacat que "necessita de forma urgent un compromís de finançament a llarg termini a través d'una llei de finançament just i adequada".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon