Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana, La Pobla, Riba-roja i Llíria, en Camp de Túria participen de la xifra de 43.000 instal·lacions d'autoconsum energètic de la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana compta actualment amb un total de 42.860 instal·lacions d'autoconsum repartides per les tres províncies. Aquest tipus de subministrament proveeix a 43.594 consumidors i disposa d'una potència instal·lada de 568,22 MW. Del total d'instal·lacions, 965 són d'autoconsum col·lectiu.

Així es desprén de les últimes dades facilitades per la direcció general d'Indústria, Energia i Mines de la Generalitat, que actualitza trimestralment les dades d'autoconsum en la Comunitat.

Segons destaca l'administració autonòmica, l'autoconsum ve registrant un increment consecutiu trimestre a trimestre des de finals de 2019, quan van començar a comptabilitzar-se dades d'aquesta mena d'instal·lacions. En el que va de 2022 s'han posat en marxa més instal·lacions d'autoconsum (26.935) que en 2019, 2020 i 2021 junts (15.925).

Sense haver conclòs el quart trimestre d'enguany, ja s'han establit quasi tantes instal·lacions d'autoconsum (7.533) com en tot el trimestre anterior (7.752). Això representa el 97,17% del que havia instal·lat en els tres mesos anteriors.

A més, aqueixes 7.533 instal·lacions posades en marxa entre octubre i desembre de 2022 suposen quasi el doble del que es va instal·lar l'any passat en el mateix període (4.427).

ELX Al capdavant

En la classificació dels deu municipis amb major nombre d'instal·lacions d'autoconsum de tecnologia fotovoltaica, la ciutat d'Elx se situa al capdavant, seguida d'Alacant, Oriola, Paterna, Xàbia, L'Eliana, Sant Vicent del Raspeig, Torrent, La Pobla de Vallbona i Dénia.

Quant al llistat de les deu localitats amb més potència d'autoconsum instal·lada, destaquen L'Alcora, Onda, Nules, Vila-real, Elx, València, Alacant, Oriola, Paterna i Moncofa.

Per províncies, a Castelló protagonitzen el 'top 5' de municipis amb més potència instal·lada en la modalitat d'autoconsum L'Alcora, Onda, Nules, Vila-real i Moncofa. 

A València encapçalen aquest rànquing València, Paterna, Riba-Roja del Túria, Almussafes i Llíria. I a Alacant, Elx, Alacant, Oriola, Ibi i Xàbia.

Segons l'ús dels subministraments, la indústria continua liderant la taula, seguida de l'ús domèstic per a habitatges, magatzems, locals, oficines, enllumenat exterior, recàrrega de vehicles elèctrics, entre altres activitats.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon