Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Associació G. de Taxis estima un 70% el seguiment de la vaga: Fem una valoració molt positiva

La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat crida el sector a sumar-se a les vagues de Nit de Nadal i Nit de cap d'any

L'Associació Gremial de Taxis de València ha valorat "molt positivament" el seguiment de l'atur convocat durant la matinada del dissabte al diumenge, al qual, segons les seues estimacions, s'han sumat al voltant del 70 per cent dels treballadors.

Així ho ha confirmat, en declaracions remeses a Europa Press, el secretari de l'associació, José Ramón Giménez, que s'ha mostrat "content" per "l'acolliment dels companys", encara que ha lamentat "els desvetllaments que s'han pogut ocasionar als usuaris". "Som conscients que anit va haver-hi gent que va tardar moltíssim a poder arribar a casa", ha expressat.

"L'única responsable d'aquesta situació és l'Administració", ha aclarit, doncs, ha denunciat, "no pot ser que en les dates que estem el taxi de València no tinga encara coneixements de quins seran les seues tarifes per a 2023 i, sobretot, que la proposta de pujada siga tan baixa, tenint en compte la quantitat d'anys que porten sense pujar-se".

En aquest sentit, ha apuntat que, "mentre que en altres ciutats d'Espanya sí que són coneixedors de quins seran les seues tarifes de 2023 i, per descomptat, les han anades pujant any rere any, a València es continua acumulant un dèficit per no haver augmentat els preus en anys anteriors".

"Al preu que està el combustible, les tarifes a València són insostenibles perquè el sector del taxi puga continuar", ha manifestat Giménez.

DISCREPÀNCIES

La vaga convocada per a aquesta passada matinada (del 17 al 18 de desembre) va ser secundat per l'Associació Gremial de Taxis de València, però la Federació Sindical del Taxi de València va anunciar l'est divendres que desconvocava la vaga prevista després de reunir-se aqueix mateix dia amb membres de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Segons van assegurar, en la reunió es van consensuar "la majoria de paràmetres" que formen l'estructura de costos per a establir els informes, la qual cosa, segons el parer de la federació, "permetrà acabar amb la pèrdua de poder adquisitiu que pateix el sector any a anys, agreujada per la pujada dels combustibles i de la cistella de la compra".

Així, van acordar concedir al departament de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat "uns dies" per a poder realitzar una "proposta ferma" de tarifes per a l'any 2023, a partir dels nous criteris aprovats.

Malgrat la disparitat de posicions entre la federació i l'associació gremial, ambdues mantenen la convocatòria de la manifestació enfront de Les Corts programada per a dijous que ve, 22 de desembre, així com dels aturs de Nit de Nadal i Nit de cap d'any.

"CALENDARI DE PROTESTES"

Precisament, la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana ha fet una crida aquest diumenge, a través d'un comunicat, al sector del taxi perquè se sume a les convocatòries d'aturs en Nit de Nadal i Nit de cap d'any a València, així com per a "preparar un calendari de protestes durant els pròxims mesos perquè, encara que en aquest moment s'estan negociant les tarifes de gener, el problema de la competència deslleial no s'ha de quedar en un segon pla".

Entre les seues principals reivindicacions han destacat la necessitat d'una proposta "ferma" de tarifes interurbanes per a gener de 2023 que "retornen la pèrdua de poder adquisitiu dels últims anys", la devolució de l'aplicació de suplements i mínims de percepció en totes les àrees de prestació, un pla "eficaç" que "acabe amb l'intrusisme o la petició de celebrar una reunió de la Mesa contra l'Intrusisme a Alacant el mes de gener.

"Esperem una resposta a les nostres reivindicacions, perquè, encara que s'estan acostant postures i puguem reconéixer que està oberta una comunicació constant, algunes coses segueixen sense resposta i no sols es tracta de solucionar el problema de les Tarifes de València", han conclòs.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal