Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat Valenciana publica 588 places d'ocupació pública i s'han presentat 51.000 persones

Un total de 50.891 persones s'han registrat per a presentar-se a les proves de l'Oferta pública d'ocupació (OPE) de 2022 de la Generalitat, l'examen de la qual es realitzarà el mes de gener de 2023.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que "es tracta de la primera oferta d'ocupació pública després de l'aprovació de la llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Funció Pública valenciana i, per tant, incorpora importants novetats en el procés de selecció".

Entre elles, Bravo ha destacat que "el 60% de les places seran mitjançant un sistema d'oposició lliure, en la qual només es tindran en compte els coneixements dels aspirants. A més, en aquesta OPE també es posarà en marxa, en alguns cossos, el nou model de selecció de personal, amb una fase de pràctiques remunerades".

"Estem en un moment de transformació de l'Administració, que ha de fer front als reptes del futur i, per això, necessitem captar talent i comptar amb nous perfils professionals" ha afegit Bravo.

La OPE 2022 contempla 22 convocatòries per a 14 categories professionals corresponents al personal de l'Administració de la Generalitat amb un total de 588 places. D'elles, 353 corresponen a torn lliure, és a dir, el sistema selectiu serà d'oposició, sense fase de concurs, i 235 places són per a promoció interna, on si es preveu el sistema de concurs oposició.

Les més nombroses respecte al nombre de places oferides són les del Cos Superior Tècnic d'Administració General, amb 144 llocs; el Cos Superior Tècnic d'Enginyeria Informàtica de l'Administració General, amb 122 i les del Cos Administratiu de la Generalitat, amb 101. No obstant això, també s'ofereixen llocs d'advocats, interventors, enginyers, arquitectes, psicòlegs, arquitectes i agents mediambientals.

Així mateix, en la OPE 2022 es reserva un 10% de la totalitat de les places (59) per a ser cobertes entre persones amb diversitat funcional.

A més, la Generalitat convocarà el programa de beques 700, perquè 350 joves opositors a la Funció Pública perceben una ajuda de 700 euros al mes durant un any per a poder fer front a les despeses de preparar aquest tipus de proves.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon