Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat publica una guia sobre les obligacions de transparència de les entitats del sector públic


La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha elaborat la 'Guia d'obligacions de transparència per al sector públic instrumental de la Generalitat',  publicació que es presentarà el pròxim 16 de desembre en el marc d'una jornada sobre transparència en el sector públic.

Q sector públic instrumental de la Generalitat Valenciana, com a ens dependent o vinculat a l'Administració Pública o a altres ens del sector públic, estan subjectes a garantir la transparència de l'activitat pública.

La Llei 1/2022 de Transparència i Bon Govern de la Comunitat Valenciana, juntament amb la llei 19/2013 de transparència, accés a la informació pública i bon govern, estableix els paràmetres de funcionament dels ens al servei de l'Administració Pública davant les demandes d'una ciutadania més activa i conscient de la importància de l'espai públic i del desenvolupament democràtic. Ara, la ciutadania es relaciona entre ella i les administracions públiques compartint dades, opinions i perspectives en temps real.

En aquest marc s'ha elaborat aquesta guia que recopila les obligacions de transparència establides per la llei valenciana per als ens del sector públic instrumental. Aquesta publicació pretén servir de suport en el compliment de les seues obligacions d'una forma més homogènia i coordinada, aprofitant els recursos dels quals disposa la Generalitat. Aquest document és merament informatiu i orientatiu, i cada entitat haurà d'adoptar les obligacions de publicitat contingudes en la llei a les seues particularitats organitzatives.

La 'Guia d'obligacions de transparència per al sector públic instrumental de la Generalitat' recull els subjectes als quals es dirigeix aquesta publicació i abasta els conceptes de publicitat activa; accés a la informació pública; dades obertes; responsabilitat i control; normativa; i altres recursos d'interés.

Aquesta publicació s'emmarca en les polítiques del Govern valencià dirigides a un govern obert, pròxim a la ciutadania i que genera confiança. La normativa de transparència té com a objectiu ampliar i reforçar la transparència de l'activitat pública mitjançant un sistema d'obligacions que s'articula a través de la publicitat activa i de garantir el dret subjectiu dels ciutadans i les ciutadanes a accedir a la informació pública.

Per a descarregar la guia completa accedeix ací.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon