Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat destinarà a la Pobla de Vallbona 132 mil euros per a conciliació laboral i familiar

 


Es tracta de la partida més elevada de Camp de Túria amb 132.000 euros per a executar un pla de conciliació laboral per a les famílies que tinguen fills o filles menors de 16 anys

La Pobla de Vallbona obté el 45% de les inversions respecte de la resta de comarca

Segons ha informat el PSPV de La Pobla de Vallbona, la Generalitat Valenciana destinarà a la Pobla de Vallbona una partida de 132.750 euros per a finançar el projecte “Borsa de cura professional per a les famílies amb filles i fills de fins a 16 anys” de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de donar suport a la conciliació laboral i familiar. Les inversions de l'administració en aquesta localitat suposen el 45% respecte de la resta de Camp de Túria.

La comissió de valoració de la conselleria de Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit concedir un total de 85 punts a l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona al projecte municipal presentat. D'aquesta manera, l'import concedit coincideix amb el que, finalment, rebrà aquesta localitat i que, en una última fase, hauran de justificar una vegada s'haja dut a terme.

La quantitat concedida a l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona representa la major subvenció que s'ha atorgat per part de la conselleria de Polítiques Inclusives a una localitat de Camp de Túria, fins al punt que els 132.750 euros que rebrà representen el 45% sobre el total de la comarca, la xifra de la qual aconsegueix els 294.486 euros en total entre els altres huit municipis.

De fet, la següent localitat en major consignació fixada se situa en els 60.000 euros de l'Ajuntament de Benaguasil, seguit dels 30.311 euros de Bétera, els 22.305 del consistori de l'Eliana, els 18.000 euros de la capital comarcal, Llíria, els 13.820 euros de Vilamarxant, els 6.300 euros de l'Ajuntament d'Olocau, els 6.000 euros de Nàquera i, finalment, els 5.000 euros de Loriguilla. En total, es tracta de nou municipis que rebran les citades ajudes econòmiques.

Entre els objectius que es plantegen amb aquest programa destaquen la cerca de la conciliació de la vida personal, familiar i laboral d'acord amb les necessitats laborals de la zona en la qual es realitzen mitjançant la implementació d'alguna o de diverses de les actuacions desenvolupades en aquest pla. Per això, el programa preveu l'habilitació de serveis d'atenció i cura professional de qualitat de menors de fins a setze anys que puguen prestar-se en dependència públiques.

Les escoles, els centres municipals, les biblioteques, els poliesportius i el servei de cangur són algunes de les propostes incloses en el programa públic per a garantir la conciliació entre les famílies de la Pobla de Vallbona amb menors de 16 anys. A més, es preveuen activitats d'oci i temps lliure, sempre que es desenvolupen en horaris no escolars i en períodes no lectius.

Aquest programa públic que ha posat en marxa la Generalitat Valenciana està dotat amb un total de 15.950.000 euros, els fons dels quals, al seu torn, procedeixen del Ministeri d'Igualtat, en la seua àrea de Treball i Serveis Socials. El Pla Corresponsables permet articular mecanismes en col·laboració amb les comunitats autònomes per al suport específic de les necessitats de conciliació.

La candidata del PSOE a l'alcaldia de la Pobla de Vallbona, Noemí Morales, ha afirmat que aquest pla “té una enorme transcendència social puix que permet que els pares i les mares puguen conciliar les seues obligacions laborals amb les familiars; es tracta d'una subvenció molt important de la Generalitat que redundarà en benefici de les famílies del nostre municipi”.
Noemi Morales


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon