Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La FVMP arriba al Racó d'Ademús amb ‘Vincles’, una trobada entre emprenedors artesans

   


Castielfabib ha acollit una trobada d'emprenedoria entre municipis rurals en col·laboració amb Labora 

Emprenedors artesans de la zona es van donar cita per a compartir idees, recopilar informació i crear sinergies col·laboratives

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies al costat de Labora, en col·laboració amb l'Ajuntament de Castielfabib i la Mancomunitat de Municipis del Racó d'Ademús, han dut a terme aquest dijous una trobada multisectorial per a fomentar el desenvolupament local a través dels oficis artesans, alguns oblidats, que atresoren els municipis rurals del territori valencià.

La jornada ha tingut lloc a la Casa de la Vila de Castielfabib i sota el lema ‘Vincles’ s'ha marcat com a objectiu, precisament, crear vincles entre professionals i entitats públiques i privades, així com potenciar contactes, enfortir la col·laboració sectorial i crear sinergies per a millorar la competitivitat. 

L'exposició d'experiències individuals per part d'artesans de la zona que han aconseguit desenvolupar-se professionalment des de la seua saber tradicional ha servit com a exemple que, els oficis antics, alguns quasi ja perduts, continuen sent una oportunitat laboral de primer nivell en territoris afectats per la despoblació i l'èxode rural cap a les grans urbs.

Ajudes públiques al sector

Eduardo Aguilar, alcalde de Castielfabib i president de la Mancomunitat de Municipis del Racó d'Ademús va ser l'encarregat d'inaugurar la jornada i donar la benvinguda a tots els professionals i entitats presents.

Ana Sáez, Nadia Aguilar i María Vallés, ADLs tant del Racó d'Ademús com de La Serrania, Vall d'Aiora i Hoya de Bunyol van explicar totes les ajudes i subvencions existents relacionades amb l'artesania i van resoldre tots els dubtes i preguntes existents al costat de la coordinadora de la província de València, Laia Lloret.

Sabers tradicionals al servei del desenvolupament comarcal

Luis Roldán, amb la seua formatgeria “Hoya de la Iglesia” va ser un dels casos reals d'artesans que van exposar la seua experiència en aquesta jornada. Un negoci que va començar al costat del seu pare i a penes dos empleats i que hui dia ja sumen catorze empleats més. 

Un altre exemple artesà el va portar fins a la trobada Miguel Pereira qui amb el seu negoci. “Pereira tallas”, es dedica al tallaje de tot tipus de fustes a través de figures, cartells, tòtems, etc. 

La jornada també va comptar finalment amb un espai cotreball on tots els assistents van poder exposar les seues idees i models de negoci, conformant diferents xarrades simultànies entre ells per a finalment acabar amb una degustació dels productes típics del Racó d'Ademús.


.-

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon