Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La futura coberta de l'IVAM serà habitable, amb energia solar i minicafeteria amb vistes


La coberta del Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) es convertirà en un espai "habitable" i amb "el plus" de generar energia solar renovable i neta per a aconseguir l'autoconsum de l'espai museístic".

El projecte que s'està preparant contempla, segons ha pogut saber Europa Press, una superfície de fotovoltaica a instal·lar a la coberta de 1.633,71 m². La generació d'energia elèctrica renovable prevista és de 445.316,70 kWh/any. Amb aquesta generació es cobriria un 20% aproximadament del consum elèctric mig anual que té l'equipament.

Aquesta mesura d'energia renovable va acompanyada d'una actuació per a millorar el sistema energètic actual del centre amb actuacions que suposaran un estalvi d'un 20% més. Això suposa que l'IVAM, amb la combinació de l'energia solar i les actuacions de millora energètica en els actuals sistemes que té, estalviarà un 40% d'energia.

Està previst que l'execució de la intervenció sobre la coberta-terrassa de l'IVAM puga iniciar-se durant 2024. Consistirà en la instal·lació de l'estació fotovoltaica integrada a la terrassa habitable; i la renovació de la maquinària de climatització i la reordenació de la mateixa a la terrassa.

Així mateix, es renovarà el recobriment climàtic per a afegir major eficiència energètica. La reordenació generarà una plataforma transitable per al públic amb una jardinera que beurà de les aigües pluvials. Igualment, es preveu una minicafetería amb vista a Ciutat Vella i en el riu.

El secretari autonòmic de Cultura, Ximo López Camps, ha remarcat en una entrevista concedida a Europa Press, la importància de dur a terme aquest tipus d'actuacions que milloren la sostenibilitat mediambiental dels espais culturals i, a més contribueixen a rebaixar els costos energètics, que en l'actualitat, a causa de l'alça de preus, estan sent "espectaculars".

A més, s'ha referit a una altra obra pendent en el museu, la de la Sala de la Muralla, "molt esperada perquè feia falta recuperar aqueix espai". "Començarà a donar els seus fruits en els pròxims mesos", assevera.

BOMBES GENS

Finalment, sobre la proposta de col·laboració elaborada per la Fundació per Amor a l'Art per a buscar "reorientar" el centre cultural, el secretari autonòmic ha insistit que el que hi ha és una petició de col·laboració a l'administració. "Nosaltres ho estudiarem i en aqueix punt estem", ha dit López, qui ha reconegut que és una cosa que presenta "una certa complicació" en tractar-se de "una col·lecció privada d'una entitat privada".

Des de la Conselleria, ha apuntat, "gestionem recursos públics que no es poden destinar alegrement a salvar empreses o fundacions". Però d'altra banda, precisa, "és inqüestionable la qualitat de la col·lecció i s'està valorant si aqueixa qualitat compensa els esforços econòmics que caldria fer".

"Estem veient l'encaix econòmic i, sobretot, legal. Quan ho tinguem més clar, anirem informat", ha garantit el secretari, que ha subratllat que "això no pot condicionar les altres estratègies que tenia previstes l'IVAM, com la nau del Parc del Central". "No podem posar en crisi aqueix projecte perquè és una cosa que encara no està decidida", ha resolt

(EP)


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon