Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació destina un total de 1.117.365 euros a finançar 7 projectes alimentaris

    
La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina un total d'1.117.365 euros a finançar els set projectes seleccionats en matèria de seguretat alimentària que desenvolupen diferents ONGDs sobre el terreny després de la convocatòria extraordinària de subvencions directes.

El Ple del Consell ha validat el decret pel qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió directa d'ajudes per raons humanitàries i d'emergència per a fer front a la crisi alimentària de la població sahrauí i països africans.

L'objectiu del conjunt d'intervencions finançades de manera directa és el desplegament d'actuacions d'acció humanitària per a atendre la greu crisi alimentària provocada per l'augment dels conflictes, la crisi climàtica pels fenòmens meteorològics extrems i la inestabilitat econòmica, agreujada per la pandèmia de la COVID-19 i els efectes en cadena de la guerra a Ucraïna.

Els set projectes finançats centren les seues actuacions a Algèria, Mali, Txad, Níger i Etiòpia. En concret, se subvencionaran les propostes presentades per Mundubat, Associació Moviment per la Pau, Creu Roja Espanyola, UNICEF, Farmacèutics Mundi, Globalmon i Assemblea de Cooperació per la Pau.

La Fundació Mundubat realitza un programa d'alimentació escolar en escoles d'educació secundària de la població refugiada sahrauí a Algèria que contribueix a millorar l'aportació calòrica i la diversitat nutricional entre els escolars.

El projecte de l'Associació Moviment per la Pau a la regió de Kita a Mali s'orienta a l'accés dels aliments de manera directa i segura, incrementant la capacitat local de producció alimentària. D'aquesta manera, es contribueix a millorar les condicions de seguretat alimentària a curt termini i de mitjans de subsistència a un termini més llarg enfront de l'agreujament de la crisi.

A través de la intervenció que realitza Creu Roja Espanyola a Algèria es distribueix producte fresc en els campaments de població sahrauí refugiada en Tindouf per a reforçar la seguretat alimentària i diversificar l'alimentació amb el subministrament de producte fresc d'alt valor nutricional.

La Fundació UNICEF centra el seu projecte a millorar la nutrició entre els xiquets i xiquetes vulnerables en diferents províncies a Txad. Per a això, es desenvolupa un sistema de prevenció, identificació i tractament en centres de salut comunitaris de la desnutrició aguda.

Per part seua, Farmacèutics Mundi actua a Etiòpia donant resposta alimentària d'emergència facilitant un accés segur, digne i amb equitat a mitjans de subsistència sostenibles entre la població desplaçada en Wagmara i la població retornada en North Wollo. L'objectiu és enfortir les capacitats de les dones retornades i reduir la vulnerabilitat enfront de la malnutrició.

El projecte d'Associació Globalmon a Camerun-Txad subministra papillas de cereals per a lluitar contra la desnutrició de 1.000 xiquets i xiquetes en situació de risc greu en el municipi de Bongor a la Vall del Logone, una zona fronterera entre Txad i Camerun.

A aquestes accions se suma la proposta d'Assemblea de Cooperació per la Pau a Níger, que contribueix a la millora de la seguretat nutricional de 2.500 persones desplaçades en situació d'especial vulnerabilitat.

Les intervencions d'acció humanitària contemplaran alguna de les següents activitats: distribució d'assistència alimentària per a millorar l'accés immediat i directe als aliments; recuperació agrícola; promoció de la supervivència d'animals productius; control de plagues i malalties de plantes que afecten la seguretat alimentària; realització o rehabilitació de xicotetes infraestructures amb vinculació directa amb la restauració i protecció de la seguretat alimentària; suport a l'emmagatzematge i transformació d'aliments essencials; i altres intervencions amb impacte directe en la seguretat alimentària.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon