Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La consellera de Participació ha presidit la reunió del Consell Valencià de Responsabilitat Social

El Pla Valencià de Responsabilitat Social serà sotmés a un ampli procés participatiu durant el primer trimestre de 2023 per a la seua posterior aprovació pel Consell

Pérez Garijo: “El futur Pla Valencià de Responsabilitat Social guiarà l’acció de la Generalitat en matèria de responsabilitat social”

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la reunió del Consell Valencià de Responsabilitat Social, sessió en la qual s'ha presentat un esborrany del Pla Valencià de Responsabilitat Social 2023-2027,

Aquest pla és una eina que que segons ha indicat Pérez Garijo "es convertirà en un instrument que guiarà l'acció política de la Generalitat en matèria de responsabilitat social els pròxims anys".

En la seua intervenció, la consellera de Qualitat Democràtica ha traslladat les diferents accions que, en matèria de responsabilitat social, s'estan desenvolupant perquè el nostre territori siga socialment "més responsable". Entre elles, s'ha referit al Decret pel qual es regula la inclusió de clàusules de Responsabilitat Social en la contractació pública i en les convocatòries d'ajudes i subvencions, una norma que "ens situa en l'avantguarda de la responsabilitat social en qüestions com, per exemple, la subrogació empresarial, que blinda el treball digne i l'estabilitat laboral".

El text del Pla Valencià de Responsabilitat Social s'ajusta a la legislació autonòmica en matèria de responsabilitat recollida en la Llei 18/2018 de Foment de la Responsabilitat Social, àmbit normatiu que ens situa com l'única comunitat autònoma junt amb Extremadura amb legislació amb rang de llei en polítiques de foment de la responsabilitat social.

L'objectiu principal de la citada llei és regular, sobretot, el compromís de les administracions públiques de la Comunitat Valenciana d'integrar plenament en les seues polítiques i accions el concepte de responsabilitat social.

El futur Pla Valencià de Responsabilitat Social, de caràcter transversal i plurianual, pretén convertir-se en l'instrument de planificació i gestió de la Generalitat per a dur a terme la seua política de responsabilitat social en coordinació amb els plans estatals en la matèria i fixar els objectius, les mesures, actuacions i els indicadors a adoptar.

En aquest sentit, es fixen objectius específics que abasten el foment de la responsabilitat social en la gestió interna del Govern valencià i el seu sector públic, així com en altres administracions públiques, entitats privades i territoris de la Comunitat Valenciana; a més a més d'impulsar la creació i divulgació del coneixement de la matèria.

Per a l'elaboració d'aquesta proposta s'han analitzat les iniciatives que en l'actualitat es desenvolupen des de les diferents conselleries vinculades amb la responsabilitat social. El futur Pla Valencià de Responsabilitat Social serà sotmés a un ampli procés participatiu a través del portal GVA Participa durant el primer trimestre de 2023 per a posteriorment elevar-lo al ple del Consell per a la seua aprovació.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon