Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comunitat espera un Nadal amb temperatures entre 6 i 7º superiors a la mitjana, equivalents a valors d'octubre

   

   Aquest Nadal serà "molt càlid" a la Comunitat Valenciana, amb unes temperatures mitjanes entre 6º i 7º més altes del que correspondria en aquests dies de finals de desembre. De fet, la temperatura mitjana prevista per a aquest divendres 23 i el dissabte 24 és equivalent a la "normal" d'un 20 d'octubre.

   A més, aquest mes de desembre es convertirà, amb una alta probabilitat, en el més càlid des que hi ha registres, en superar en aproximadament 0,5º al segon desembre més càlid de la sèrie, que va ser el de 2015, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

   El Nadal més càlid a la Comunitat --calculades com la mitjana dels dies 24 i 25 de desembre-- van ser les de 1995, 1968, 2002 i 2015. Les temperatures dels pròxims dies situaran el Nadal de 2022 com un delsdos més càlids des d'almenys 1950.

   Entre les xifres més altes de la sèrie històrica, les temperatures més altes registrades el dia de Nit de Nadal van aconseguir els 25º en 2019 a Alacant; els 24,7º en 1968 a Castelló, i els 24,2º en 2019 a València. Per la seua banda, el dia de Nadal els termòmetres de la ciutat d'Alacant van marcar 24,6º de màxima en 1997; 25,2º en 1968 a Castelló, i 24º eixe mateix any a València.

   Encara que la previsió és que la setmana vinent descendisquen les temperatures, encara es mantindran en valors superiors als esperats per a aquest època de l'any. D'aquesta manera, aquest mes acabarà com el desembre més càlid des que hi ha registres i superarà "folgadament" en al voltant de 0,5º al desembre de 2015, fins ara el més càlid. El tercer i quart desembre més càlid van ser el de 2019 i 2021, respectivament.

   Des de principi de maig, s'estan registrant persistents anomalies en les temperatures. En aquesta línia, entre 2015 i 2022, cinc anys han tingut un desembre "extremadament càlid".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon