Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'' 1·1·2 Comunitat Valenciana' incorporarà en 2023 una unitat de ciberseguretat en 2023

La plataforma tecnològica de "1·1·2 Comunitat Valenciana" incorporarà en els pròxims mesos una unitat especialitzada en ciberseguretat que permetrà donar resposta immediata a possibles atacs al sistema i reforçar les mesures preventives per a augmentar els nivells de protecció de la plataforma. La futura unitat vetlarà per la seguretat de la informació allotjada en els sistemes de "1·1·2 Comunitat Valenciana", així com pel tractament que es realitza de la mateixa

"El nou equip permetrà previndre els incidents relacionats amb la ciberseguretat, un objectiu prioritari per a qualsevol organisme que treballa amb material sensible com és el cas del 112", ha explicat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

En l'actualitat, "1·1·2 Comunitat Valenciana" ja compta amb el suport que ofereixen entitats de referència a nivell nacional com el Centre Nacional de Protecció d'Infraestructures Crítiques, Centre Criptológico Nacional i el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana. A més, l'Agència valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències disposa d'un servei de resposta ràpida davant un possible ciberatac als seus sistemes.

El nou equip de la AVSRE treballarà per a protegir els sistemes d'informació, desenvolupant les estratègies i aplicant les mesures que permeten a l'operatiu gaudir dels beneficis de les noves tecnologies de manera segura.

La unitat estarà integrada per personal de la plataforma tecnològica de "1·1·2 Comunitat Valenciana" i estarà en contacte permanent amb la resta d'organismes que actualment presten els serveis de ciberseguretat.

Prestacions de l'equip de ciberseguretat

José María Ángel ha detallat que "la incorporació d'aquest equip especialitzat en ciberseguretat aportarà múltiples prestacions a la plataforma ja que augmentarà el nivell de seguretat amb el desenvolupament de nous procediments i la implantació de mesures de protecció i eines més sofisticades".

A través d'aquesta unitat, ha agregat, "podrem disminuir el temps de resposta davant un ciberatac, en comptar amb personal propi coneixedor de la infraestructura i es garantirà la seguretat TIC en les diferents fases de la gestió d'una emergència".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon