Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida de València felicita a la 'Comissió Ciutat Port' per l'èxit enfront de l'ampliació del Port de València

Segons manifesta la Comissió Permanent de l'organització: "com a grup preocupat pel medi ambient no trobem normal la gestió erràtica i ineficient que crea inseguretat jurídica del Govern d'Espanya i l'Autoritat Portuària de València (APV)".

A parer seu i en última instància, mostra com s'ha pretés forçar les institucions i administracions de tota la ciutadania en favor d'uns pocs operadors comercials i turístics marcats per lògiques financeres internacionals i "Procedeix, de manera immediata, revertir el procés legal i administratiu fins al punt que se sotmeta a una revisió integral la decisió, no sols en l'àmbit mediambiental, sinó amb les degudes garanties judicials i democràtiques. Els qui apel·len a la seguretat jurídica són els qui provoquen, precisament, com s'ha constatat, la desprotecció jurídica de diferents béns fonamentals (drets individuals i veïnals, béns naturals i el mateix interés general)"

Protecció dels espais marins com a lluita enfront de l'emergència climàtica

Per tant, consideren també que "La protecció dels espais marins constitueix una prioritat en ple procés de crisi i emergència climàtica, en la mesura en què constitueixen reserves ecològiques necessàries per a impulsar les polítiques decidides, estructurals i radicals que, en les pròximes dècades hauran de protagonitzar el conjunt de les polítiques públiques de planificació estratègica, guiades per la transparència, el control democràtic, l'aportació a l'ocupació de qualitat (donada la notable automatització dels treballs i l'impacte en termes de major desocupació), així com la salut pública (davant l'evident impacte en els índexs de qualitat de l'aire, entre altres, que suposarà qualsevol increment de l'activitat especulativa en el Port)"

Agraïments al treball de la Comissió

"Esquerra Unida de València manifesta el seu agraïment a la Comissió Ciutat Port per l'èxit aconseguit i el treball exercit i ens congratulem per l'assoliment aconseguit per la Comissió Ciutat Port, no sols per l'efecte jurídic derivat, sinó també pel valuós impacte democràtic i simbòlic que representa per al conjunt de la societat valenciana. Ens trobem davant un pas decisiu i de crucial transcendència. És responsabilitat de tota la ciutadania i de les forces polítiques compromeses amb la no ampliació del Port continuar treballant en els fronts institucionals i socials de referència per a anticipar-se als esdeveniments que vindran i revertir eventuals actituds futures de fets consumats i menyspreus com els fins ara viscuts. I en aqueixa comesa, EU mostra i reafirma, una vegada més, el seu compromís i adhesió".

Coincidència en eixe i altres fronts

Com sempre, diuen, "continuarem treballant per una alternativa sostenible de les infraestructures portuàries de València i dels ports confrontants en el marc d'una estratègia coherent i integral de mobilitat terrestre i marítima que signifique gestionar millor els recursos disponibles en l'actualitat enfront de models desenvolupistes i de creixement il·limitat les conseqüències del qual ja hem experimentat, lamentablement, en el passat. Per a això, resulta prioritari redefinir l'ús dels actuals espais del port, optimitzant el seu funcionament i apostant pel ple aprofitament de les infraestructures existents en lloc de generar una nova bambolla constructiva destinada a enriquir a uns pocs, a generar major contaminació i, en última instància, a comprometre, mitjançant recursos de temps i diners, a unes administracions públiques que han d'enfocar, de manera eficaç, tots els seus esforços, a rellançar, de manera sostenible, la projecció de futur de la ciutat en el marc d'un nou model de desenvolupament per al País Valencià que tinga en compte, a més, la ja per si mateix deute històric que el mateix port, en la seua projecció actual, ha generat amb la ciutat de València i, especialment, amb els poblats del sud, el Saler i l'Albufera. Proposem la renaturalització de la ZAL i la reversió de l'espigó nord".Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal