Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Espanya i els països del sud d'Europa esperen que la UE fixi un límit al preu del gas 'realment efectiu'

Espanya i la resta de països del sud d'Europa que han participat en la IX Cimera EU-MED9 esperen que la Comissió Europea puga acordar un topall del preu al gas "efectiu" que garantisca l'excessiu preu de l'energia, la competitivitat de les indústries i la seguretat de subministrament.

Així queda recollit en la declaració conjunta que han signat el president del Govern, Pedro Sánchez i els seus homòlegs de França, Portugal, Croàcia, Xipre, Malta, Eslovènia, Itàlia i Grècia, que ha posat punt i final al cim.

Els països han acordat que sobre la base de les conclusions del Consell Europeu d'octubre d'enguany s'establisca "ràpidament" la instauració d'un límit màxim al preu del gas "de manera temporal i efectiva", que garantisca la prevenció de preus excessius de l'energia i també la competitivitat industrialy la seguretat del subministrament.

En aquesta mateixa línia, Sánchez ha assenyalat que la proposta que ha fet la Comissió Europea, que fixa en 275 euros el preu màxim del gas, "necessita ajustos" i que espera que la UE puga acordar un topall que siga "dinàmic i "realment efectiu".

Sánchez ha fet aquestes declaracions al costat de la resta de líders que han participat en la Cimera EU-MED9 en un missatge davant els mitjans en finalitzar les sessions de treball.

TOPAR EL GAS LA SETMANA VINENT
El president del Govern ha indicat que el debat que han mantingut aquesta vesprada s'ha centrat en la proposta de la Comissió i que han acordat treballar conjuntament en aquesta direcció amb l'objectiu que en el Consell Europeu extraordinari de la setmana vinent es puga recordar aquest topall al preu del gas.

A més, Sánchez ha remarcat que, per a Espanya, els tres reglaments sobre el gas que s'estan debatent "el reforç a la solidaritat del gas, l'acceleració del desplegament de les renovables i el topall al preu del gas" han de constituir "un paquet integral que ha de ser aprovat de manera conjunta", segons ha assenyalat.

La declaració conjunta indica a més que mitjançant la ràpida posada en marxa de compres conjuntes de gas, aprofitaran el seu poder de compra per a baixar els preus i que aquests objectius han d'aconseguir-se ràpidament.

RENOVABLES I REGASIFICACIÓ

Sánchez també ha cridat a continuar reduint la dependència de combustibles fòssils russos i ha subratllat la capacitat d'Espanya de contribuir a la seguretat del subministrament de la resta d'estats de la UE. "Comptem amb les condicions per a això", ha subratllat el cap de l'Executiu, que ha esmentat el lideratge en renovables i la capacitat de regasificació "adaptable a les necessitats dels diferents països", ha puntualitzat.

Així mateix ha subratllat que és "imprescindible" reforçar les interconnexions energètiques i ha recordat que aquest mateix matí els governs d'Espanya, França i Portugal han fixat els detalle per a la posada en marxa del corredor d'hidrogen H2MED.

ARA SÓN PART DE LA SOLUCIÓ

Sánchez ha volgut posar en valor el cim que agrupa els països del sud d'Europa i ha subratllat que entre tots sumen el 45% de la població total de la UE i aspiren a tindre "la major influència possible com a grup".

En aquesta mateixa línia, ha afegit que l'objectiu és buscar solucions col·lectives que partisquen d'aquests països que van patir especialment la crisi financera de 2008 i que ara són "part de la solució" a altres problemes d'envergadura similar, com la pandèmia i les conseqüències de la guerra d'Ucraïna.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon