Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

En Riba-roja hi haurà servei de podologia i fisioteràpia gratuït als usuaris del servei d'ajuda a domicili (SAD)

Serà necessari no superar rendes de fins a 900 euros mensuals i podran incrementarsen les hores d'atenció previ informe

S'ha realitzat el plec de condicions del contracte municipal, que eixirà a licitació i que inclou criteris socials i ambientals d'obligat compliment per a l'adjudicatari que durà a terme el servei des de l'any 2023 al 2025

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria introduirà els serveis de podologia i fisioteràpia gratuïts als usuaris del servei d'ajuda a domicili (SAD) amb rendes econòmiques de fins a 900 euros mensuals. El nou contracte municipal s'ha licitat per un total de 1’1 milions d'euros i tindrà una duració de tres anys, des de l'exercici de 2023 fins a l'any 2025, en el qual s'inclouen els serveis de les persones amb grau i sense grau de dependència. S'augmenten les hores d'atenció domiciliària als usuaris previ informe dels tècnics municipals.

Els serveis de podologia i fisioteràpia són dues de les principals novetats que s'introduiran en el nou contracte municipal arran de l'alta demanda i de les necessitats de les persones usuàries del servei d'ajuda a domicili de Riba-roja de Túria. El reglament regulador del servei d'ajuda a domicili estableix els barems econòmics que es cobraran a les persones usuàries en funció del seu nivell de la renda.

D'aquesta manera, els usuaris amb uns ingressos menors de 900 euros mensuals tindran gratuïts els serveis de podologia i fisioteràpia, els que tinguen un sou d'entre 900 i 1.200 euros al mes abonaran 2 euros per cadascun d'aquests dos serveis, aquells amb uns ingressos d'entre 1.200 i 1.500 euros mensuals hauran de pagar 3’5 euros per la podologia i altres 3’5 euros per la fisioteràpia, altres 5’5 euros per a aquells entre 1.500 i 1.800 euros i els que cobren més de 1.800 euros abonaran 7’75 euros.

Els serveis de fisioteràpia i podologia de Riba-roja de Túria són considerats com a complementaris en els quals s'estipulen les hores que es duran a terme a cadascuna de les persones beneficiàries. Així, en el servei de podologia s'ha previst una sessió trimestral d'una hora de duració per a cadascun dels usuaris, mentre que en el cas del servei de fisioteràpia s'han considerat dues sessions al mes d'una hora de duració.

El Servei d'Ajuda a domicili (SAD) té un caràcter social de naturalesa preventiva i assistencial dirigit a aquelles persones que, per la seua edat, discapacitat o falta d'autonomia, no poden realitzar determinades activitats o funcions de la vida diària. Per això, precisen de l'ajuda de terceres persones per a previndre possibles situacions de deterioració personal, familiar i social amb la permanència en el seu entorn habitual. Aquest servei no substitueix a la responsabilitat familiar i es limita a ser complementari amb una altra mena de recursos socials i sanitaris prestats per la comunitat autònoma i amb un tret temporal. Els serveis tindran caràcter domèstic, psicològic, rehabilitador, social, personal i educatiu.

Aquests serveis s'afigen a aquelles prestacions sobre cures i atenció personal, els de caràcter domèstic, les prestacions psicosocials i les educatives. Les persones destinatàries són aquelles amb una reconeguda situació de dependència, aquelles amb un expedient de llei de dependència grau zero, les persones amb dificultats per a la realització de les activitats bàsiques i instrumentals de la vida i aquelles amb necessitats de suport familiar que compten amb un programa d'intervenció familiar.

El plec de licitació del SAD de Riba-roja de Túria inclou condicions de caràcter social com garantir l'ús no sexista del llenguatge, garantir la seguretat i la protecció de la salut en el lloc de treball, pagament de salaris als treballadors i Seguretat Social, compliment d'obligacions mediambientals, socials i laborals derivades dels convenis col·lectius i precisar el nombre de persones que s'empraran per a l'execució del contracte, entre altres.

A més, es valoraran les millores vinculades al contracte amb 20 punts addicionals, com 4 serveis extraordinaris de podologia a domicili, neteges de xoc generals o organitzar tallers grupals de suport psicosocial als cuidadors de persones usuàries del servei amb una duració d'almenys dotze hores. Els criteris també tindran en compte l'experiència de l'empresa adjudicatària i el personal de la mateixa en l'ajuda a domicili de les persones majors.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “les millores notables que s'han introduït en el plec de condicions del pròxim contracte, amb els nous serveis de podologia i fisioteràpia per a les persones usuàries del servei d'ajuda a domicili que són una demanda de les persones beneficiàries i amb una exempció del pagament per a aquelles persones o famílies amb menors rendes econòmiques anuals


.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon