Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els treballs arqueològics localitzen els fonaments medievals de l'església de Sant Jaume de la Pobla de Vallbona


Una intervenció arqueològica promoguda per l’ajuntament ha permés localitzar els fonaments originals de l’església de Sant Jaume que daten del segle XIV. Es tracta de fonaments de morter de calç i masoveria a més d’una moneda que de moment és illegible.

Les intervencions arqueològiques es desenvoluparen entre els dies 22 i 29 de novembre amb l’obertura de dues cales a l’entrada de l’església. A més de les restes del segle XIV, que confirmen la cronologia original de la parròquia en l’època medieval, s’ha trobat material ceràmic dels segles XVII i XVIII que són produccions de Paterna i Manises.

L’Ajuntament de la Pobla ha col·laborat anteriorment en la restauració de les singulars pintures gòtiques del segle XIV que representen els sants de la pedra, així com del valuosíssim bifaç del segle XV que va restaurar la investigadora Beatriu Oliver.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon