Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els pressupostos 2023 de Riba-roja de 49'2 MEUR dediquen 200 mil als afectats per les pluges i 468 mil contra la inflació

 Riba-roja de Túria destina 200.000 euros en ajudes als habitatges afectats per les pluges de novembre i altres 468.000 euros a lluitar contra la inflació en un pressupost rècord de 49’2 milions d'euros

L'equip de govern del PSPV aprova el pressupost del pròxim any amb els vots a favor de Ciutadans i Compromís després d'acceptar propostes de tots dos grups en serveis públics

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat un pressupost de 49’2 milions d'euros per a l'any vinent 2023, un 28’2% més respecte dels comptes d'enguany que estaven fixades en 38’4 milions d'euros. En total, es tracta de 10’8 milions d'euros d'augment entre tots dos exercicis en un pressupost rècord en la història de la localitat en el qual es mantenen les prestacions socials, les obres públiques i els serveis municipals.

Els comptes del pròxim any 2023 dissenyades per l'equip de govern del PSPV han comptat amb el suport, a més, de Ciutadans i Compromís en incorporar a aquest document les propostes i projectes que tots dos grups han realitzat al llarg dels últims mesos, petició que s'havia estés a la resta de formacions polítiques amb representació en el ple. Per part seua, Podem Riba-roja Pot, l’Esquerra, el Partit Popular i Vox han votat en contra.

El pressupost econòmic de Riba-roja de Túria tindrà en compte els danys ocasionats per les fortes pluges ocorregudes el mes de novembre passat en la localitat amb una partida municipal de 200.000 euros per als habitatges afectats i altres 350.000 euros per a reparar els camins i carreteres que també van resultar danyades per la Dana. En total, es tracta d'un import de 550.000 euros procedents de fons exclusius municipals.

La partida dedicada a l'ocupació és una de les més elevades dels últims anys amb un total de 3’4 milions d'euros que es destinaran en 500.000 euros per a les activitats de formació per a l'ocupació, altres 300.000 euros per a la reactivació de les empreses i 80.000 euros en el programa Ribactiva Emprén per a afavorir l'acte-empre amb ajudes directes d'entre 3.000 i 5.000 euros per als beneficiaris.

Els tallers d'ocupació i formació i els programes municipals seran un altre dels punts forts d'aquesta partida amb més de 250.000 euros o els 200.000 euros del pla d'ocupació prejubila més de 60 anys. A més, es destinaran altres 600.000 euros per a la construcció del futur centre de formació que s'alçarà en l'àrea de Pacadar.

Les polítiques de Serveis Socials de Riba-roja de Túria ascendiran a un total de 3’7 milions d'euros en total, les partides del qual més importants es destinen al servei d'àpats social -400.000 euros-, l'assistència domiciliària amb altres 300.000 euros, els 250.000 euros per a les prestacions econòmiques individuals o les prestacions del centre de dia amb 600.000 euros. La construcció de la residència de la tercera edat s'ha pressupostat en 600.000 euros mentre que altres 35.000 euros s'enfoquen a les ajudes de lloguer de persones vulnerables.

L'àrea d'Educació tindrà una partida específica de 2’8 milions d'euros per al funcionament dels centres de primària i infantil públic existent en la localitat entre les partides de la qual destaquen els 620.000 euros de la neteja, i altres 2’8 milions d'euros per a diversos plans com el Bo Cultural amb 120.000 euros, els 200.000 euros del xec escolar i les despeses derivades dels conservatoris de música i dansa municipals.

En Cultura s'ha disposat una altra partida de 2’4 milions d'euros amb 1’8 milions per a la millora de l'edifici del conservatori, principalment, a més d'altres inversions en programacions de cinema, música, dansa, festivals i projeccions diverses, incloses les d'índole inclusiu i les subvencions i ajudes econòmiques per a entitats i associacions. La protecció del patrimoni municipal s'ha pressupostat amb altres 214.350 euros.

Per part seua, en Esports destaquen els 1’6 milions d'euros per a la millora del pavelló municipal de Riba-roja de Túria i els 200.000 euros per a la compra dels terrenys de la futura Ciutat Esportiva del Quint, mentre que en Seguretat Ciutadana es destinen altres 4’5 milions d'euros, entre ells, els 450.000 euros per a l'adquisició dels terrenys del nou centre per a la Policia, Bombers i Protecció Civil, entre altres.

Quant als ingressos, les arques municipals augmentaran en 949.000 per l'increment de l'activitat empresarial que passa de 3’6 a 4’6 milions d'euros, un 26% més en l'últim any. En l'impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) s'ha pressupostat un total de 2’2 milions d'euros, un 80% més que el pressupost de 2022, Per part seua, les transferències d'altres administracions suposaran 5’9 milions d'euros de l'Estat, altres 2’8 milions de la Generalitat i, finalment, altres 3’1 milions d'euros de la Unió Europea.

El regidor d'Hisenda de Riba-roja de Túria, José Ángel Hernández, ha subratllat que aquests comptes “cobreixen les necessitats de la nostra localitat en tindre en compte el moment econòmic que vivim, inclosa la inflació, i preveure els projectes i obres municipals que s'han de dur a terme durant els pròxims mesos sense pujar els impostos dels veïns i amb un suport al comerç, a les pimes i als emprenedors”.

Per part seua, l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha agraït “l'esforç que han realitzat els diversos departaments municipals durant els últims mesos en aquest últim pressupost de la legislatura que servirà per al progrés i benestar dels nostres veïns en atendre les necessitats de tots els col·lectius” i, a més, ha subratllat “la predisposició dels partits de l'oposició Ciutadans i Compromís per aportar propostes de millora en el pressupost”.  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon