Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSOE va presentar ahir a València les seves candidatures - per a tot l'Estat- a les eleccions municipals del 2023

Es tracta dels candidats i candidates de grans ciutats

"Si amb una pandèmia, un volcà, DANAS i la guerra hem avançat, imagineu quan el vent bufe a favor", assegura

El PSOE ha presentat aquest dissabte a València les candidatures socialistes per a les pròximes eleccions municipals de maig de 2023, que portaran els valors que representa la formació "a cada racó del nostre país", amb l'objectiu de "millorar la vida de la gent" des de l'àmbit local, que és "el germen de la convivència i el canvi".

Així ho han posat de manifest el president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el 'president' de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, els qui han encapçalat l'acte que ha acollit aquest dissabte la Sala Arquerías del Museu dels Ciències, en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, al qual han assistit unes 2.000 persones i altres tantes que no han pogut accedir a l'interior en completar-se l'aforament, segons fonts socialistes.

El president del Govern ha reconegut que aquest és un acte "especial" per la "alegria" que suposa veure "a tants alcaldes i alcaldesses i a uns altres que ho sereu a partir de maig". "Sempre és un orgull, ha assegurat.

D'entre els candidats ha destacat a dos de les ministres del Govern, Carolina Darias i Reyes Maroto, titulars de Sanitat i d'Indústria i Turisme i candidates a les alcaldies de Las Palmas i Madrid, respectivament.

A ambdues s'ha dirigit en primer lloc: "He de reconéixer que us trobaré a faltar. Són dos grans polítiques i ho faran extraordinàriament bé al capdavant dels governs". Ha expressat davant el públic congregat a la sala que les dues, així com la resta d'alcaldes, compten "amb tot" el seu suport i ha garantit que l'organització del PSOE "estarà amb ells".

Seguidament, ha ressaltat l'elevat nombre de dones candidates a les alcaldies, que és, al seu judici, "el canvi polític de fons que es produeix a Espanya, que cada vegada podem trobar a més dones liderant governs". "Això és el que representen Carolina --Darias-- i Reyes --Maroto--, set dies a la setmana les 24 hores del dia. Això és el que representa també Sandra --Gómez, candidata a l'alcaldia de València, amfitriona de l'esdeveniment--, que serà una extraordinària alcaldessa", ha exposat.

En aquest punt, ha considerat que "si amb una pandèmia, amb un volcà, amb DANAS, amb la tempesta Filomena i amb la guerra de Putin hem sigut capaces d'avançar en drets socials i millorar en termes d'ocupació i ésser el país d'Europa que més creix en ocupació i que menys inflació té, imagineu quan el vent bufe a favor".

ELS AJUNTAMENTS, "EL MILLOR INSTRUMENT"

Per part seua, el 'president' de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha animat a tots els candidats socialistes a ser "el millor instrument per a canviar la vida de les persones" i ha recalcat que la millora diària "comença per l'àmbit local, als ajuntaments, el germen de la convivència i el canvi". "El treball que es pot fer des d'un ajuntament no es pot fer des de cap altre espai", ha exposat.

Així, ha desitjat "moltíssim ànim" als candidats, que tenen la missió de representar els valors del PSOE "en cada racó del nostre país".

CANDIDATS

Prèviament, han intervingut els candidats a les alcaldies de Sevilla, Las Palmas, Madrid, la Corunya i Barcelona. El primer d'ells, actual alcalde de la ciutat, Antonio Muñoz, ha reivindicat les polítiques "amb majúscules del dia a dia" que desenvolupa el PSOE a la ciutat, entre elles les destinades "a la protecció social", i ha expressat la seua voluntat de continuar sent alcalde.

"Ho seré després de maig perquè Sevilla continue sent la capital d'Andalusia i una referència en polítiques socials i d'igualtat, en cultura, en inversió en barris, en polítiques que posen a les persones en l'epicentre de tot", ha assegurat, després de mostrar-se "ambiciós".

La candidata a l'alcaldia de Las Palmas i actual ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha manifestat el seu propòsit d'aconseguir la vara de comandament per a "retornar la ciutat a la gent i al meu partit el que soc, per a fer que la ciutat continue sent inclusiva, solidària, sostenible i promotora de la salut, una ciutat per al present i el futur, compromesa amb l'impuls econòmic i la generació d'ocupació, que pose als veïns en l'epicentre de la política municipal".

Per part seua, la candidata a l'alcaldia de Madrid i també ministra, en aquest cas d'Indústria i Turisme, Reyes Maroto, ha reivindicat la necessitat de "retornar" aquesta ciutat "a la gent", ja que, al seu judici, "els madrilenys estan esperant que torne el PSOE". I ha apostat per "no confrontar amb altres territoris", alhora que impulsar una "política útil". "Vull que siga la millor ciutat del món", ha afegit.

A continuació, l'alcaldessa de la Corunya i candidata a la reelecció, Inés Rey, ha posat en valor a la generació de socialistes que "van treballar per a aconseguir que els que estem ara consolidem aqueix model perquè ningú ens l'arrabasse". "Vull  la Corunya de la qual els meus pares van somiar, per això vull revalidar el càrrec", ha afirmat, i ha apostat per "continuar treballant en la justícia social i la igualtat".

Finalment, el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet patente el seu desig d'obrir "una nova etapa", al fil de la qual "està obrint el PSOE a Catalunya amb Salvador Illa". "Barcelona ho té tot perquè li vaja bé en el futur, volem tornar a ser la ciutat que vam ser, que torne la millor Barcelona, que arribarà amb un alcalde socialista", ha postil·lat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon