Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Ple de Riba-roja aprova demanar la transferència dels actius de vivendes de la Sareb a l'Ajuntament

D'arribar a bon port aquesta Resolució, Riba-roja podria resoldre part de la problemàtica de falta de l'habitatge social del municipi


Els grups municipals de l'Esquerra i Podem Riba-roja van presentar al Ple de desembre una interessant proposta sol·licitant la transferència de la SAREB a la Generalitat Valenciana i entitats locals. Proposta que el Vicepresident i Conseller d'Habitatge, Héctor Illueca (Unides Podem-Esquerra Unida), ha marcat com a prioritari en el seu full de ruta.

Riba-roja de Túria és un dels municipis del País Valencià deficitaris en matèria d'habitatge públic. Al llarg d'aquesta legislatura tots dos partits polítics han portat al Ple diferents propostes des del conveni de drets de tanteig i retracte, la sol·licitud a conselleria d'habitatge d'emergència habitacional, la conversió de la SAREB en un instrument per a garantir el dret a l'habitatge, fins a la transferència de la SAREB a les entitats locals.

Arantxa Torres, Portaveu de Podem Riba-roja, va traslladar al Ple que almenys 27 habitatges i 22 solars, en els quals s'hauria de construir habitatge de lloguer assequible, estan escripturats a nom de la SAREB en el municipi. Habitatges molt necessaris que haurien de destinar-se a famílies vulnerables i joves que vulguen emancipar-se.

Segons declaracions d'Arantxa Torres, "som coneixedores que la SAREB continua duent a terme en el nostre municipi pràctiques poc ètiques i de dubtosa legalitat, i per a fer front a pràctiques no desitjades, que han mogut a l'actuació dels nostres partits a intervenir per a evitar e l desnonament de veïnes de Riba-roja de Túria continuem defensant que la SAREB ha de convertir-se en una eina social per a fer efectiu el dret a l'habitatge digne al nostre país".

El portaveu del grup municipal de l'Esquerra (Esquerra Unida), Jose Manuel Gallardo defensa que la Sareb ha de ser la ferramenta pública destinada a l'accés a la habitatge. El fet del traspàs de béns immobles als ajuntaments pot ser una molt bona iniciativa per a tornar a la ciutadania part dels milions de diners públics que es van utilitzar per a rescatar als bancs. És molt important que la gestió siga molt transparent i amb controls i garanties suficients perquè la seua utilitat siga real i servisca per a la necessitat d'accés a la habitatge de les persones més necessitades. S'hauria de tindre en compte que la millor forma d'accés a la habitatge pública hauria de ser a través del lloguer social, fent efectiva eixa necessitat de percentatge més gran possible de persones vulnerables.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon