Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El ple de la Pobla de Vallbona reclama una freqüència de pas cada 12 minuts i el desdoblament complet de la línia 2 del metre en el tram Paterna-Llíria


El PSPV exigeix inversions per a potenciar l'ús del transport públic

El PSPV-PSOE de la Pobla de Vallbona dona suport a la proposta aprovada ahir dimarts pel ple de l'ajuntament en el qual exigeix a la Conselleria d'Obres Públiques, Territori i Mobilitat majors inversions econòmiques en la línia 2 del metre que uneix la capital del Camp de Túria, Llíria, amb la capital València. La proposta busca una potenciació del transport públic com a alternativa als mitjans privats.

El ple de la Pobla de Vallbona va debatre el dimarts i va confirmar, per unanimitat, una proposta de l'equip de govern en la qual reclama a la Generalitat Valenciana les inversions econòmiques necessàries per a millorar el transport públic en la línia 2 del metre. La iniciativa municipal s'enfoca a resoldre els problemes de freqüència de pas dels combois i l'increment de les vies.

La moció municipal està enfocada a incrementar el pas de trens en aquesta línia cada 12 minuts en el tram entre les localitats de la Pobla de Vallbona i Llíria, la capital edetana. En l'actualitat, la freqüència de pas ha augmentat de 4 a 5 combois cada dues hores, amb les lògiques esperes que han de suportar els usuaris d'aquest transport públic.

A més, un altre dels problemes que han d'afrontar els habitants de Camp de Túria és la duració del viatge que transcorre entre la capital comarcal, Llíria, i València. La mitjana del viatge entre tots dos punts, l'inici i el final del trajecte, arriba a aconseguir una hora. En el cas del trajecte entre la Pobla de Vallbona i la capital València se superen els quaranta-cinc minuts.

Per això, el ple ha proposat a la Conselleria d'Obres Públiques, Territori i Mobilitat un desdoblament integral en la totalitat de la línia 2 de manera que així es puga augmentar el pas de combois per a facilitar l'ús del transport per part dels usuaris. El desdoblament de les vies és una de les reivindicacions que s'han realitzat amb major insistència en els últims anys. A més, el PSPV de la Pobla de Vallbona és partidari d'un increment de la freqüència cada 12 minuts en lloc dels cinc combois cada dues hores.

Una altra de les reivindicacions passa per ampliar el servei de tota la xarxa de MetroValència fins a les 2.30 hores de dilluns a dijous i, al mateix temps, habilitar un servei de 24 hores des del divendres fins al diumenge. D'aquesta manera, es facilitaria un ús responsable de les hores d'oci entre els més joves amb l'ús del transport públic en els seus trajectes amb la capital valenciana.

La candidata del PSPV a l'alcaldia de la Pobla de Vallbona, Noemí Morales, ha subratllat “la importància d'aquesta proposta aprovada pel ple municipal que aposta, decididament, per l'ús del transport públic amb un ànim de millorar les connexions i, al mateix temps, d'ajudar a la sostenibilitat amb una menor emissió de diòxid de carboni a l'atmosfera”.

Noemi Morales

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon