Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Museu de les Ciències acull l'exposició 'Ruta 99' dedicada als 24 pobles valencians amb menys de 100 habitants

El Museu de les Ciències acull l'exposició 'Ruta 99' dedicada als 24 pobles amb menys de cent veïns de la Comunitat Valenciana i que respon a la iniciativa posada en marxa per la Generalitat per a promocionar i visibilitzar les poblacions amb un nombre d'habitants més reduït.  

La mostra 'Ruta 99', instal·lada al carrer Menor del Museu, de lliure accés, està formada per un total de 14 tòtems amb informació dels pobles de la ruta, la comarca, la seua història, material gràfic, així com el més característic de cada població. En la part central s'ha col·locat un mapa de molta grandària de la Comunitat Valenciana amb la localització exacta de cada poble de la ruta.

Amb aquesta nova exposició, la Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a una iniciativa que busca acostar el públic a les zones més despoblades de la Comunitat Valenciana i fer valdre el patrimoni local tant cultural com mediambiental. La ruta enllaça aquests vint-i-quatre pobles des de Famorca (Alacant) fins a Herbés (Castelló) i consta d'una credencial, a l'estil del Camí de Santiago, que es pot omplir en cadascun d'aquests municipis.

Els pobles que integren aquesta ruta són Benillup, Benimassot, Famorca, Tollos (província d'Alacant); Castell de Cabres, Espadilla, Fuente la Reina, Fuentes de Ayódar, Herbés, Higueras, Matet, Palanques, Pavías, Sacañet, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat, Vallibona, Villamalur, Villanueva de Viver, Villores (província de Castelló), i Carrícola, Puebla de San Miguel i Sempere (província de València).


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon