Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El metro i el tramvia seran gratuïts per als menors de 30 anys sis mesos més

El 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell prorrogarà la gratuïtat del transport públic competència autonòmica --metre i tramvia-- per a joves de fins a 30 anys durant sis mesos més, fins al 31 de juliol, quan es tornarà a revisar la situació econòmica.

Així ho ha avançat Puig, en una entrevista en la Cadena Ser que també recull Europa Press i en la qual ha defensat que aquesta mesura que ja s'està aplicant té "un doble efecte". D'una banda, "hi ha més usuaris, per la qual cosa té efecte sobre la descarbonització, i a més es fa costat a les persones fent més barat el desplaçament". "Hi ha una aposta directa i concreta per part de totes les administracions a favor de l'impuls pel transport públic", ha asseverat.

En aquest context, el cap del Consell també ha avançat que "en un parell de mesos" el govern autonòmic presentarà davant l'opinió pública el nou pla de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a la dècada vinent.

És un pla que li permetrà arribar "a tota la Comunitat Valenciana", ha garantit Puig, qui ha remarcat que serà un full de ruta "transformador per a la mobilitat pública i la descarbonització de la Comunitat Valenciana".

Al llarg de l'entrevista, el 'president' ha incidit en diverses ocasions en la importància de dur a terme accions mediambientals. Ha parlat, en concret, dels expedients de les renovables que, segons ha tornat a confirmar, estaran resolts favorablement abans del 25 de gener, que és la data límit perquè les empreses no perden els avals ni els drets de connexió amb Xarxa Elèctrica.

Ha reconegut que "sempre que hi ha una activitat econòmica es produeix un impacte en el territori". Però ha advertit que "cal decidir". "No es pot ser neutral davant la lluita contra el canvi climàtic, hem d'estar junts", ha defensat Puig, que ha postil·lat que el Consell en el seu conjunt "treballa clarament en aquesta direcció", encara que sent "conscient" de les "controvèrsies" que es poden generar.

"GRAN PACTE"

Sobre aquesta qüestió, ha recordat el seu compromís d'oferir a les forces polítiques i a la societat "un gran pacte" perquè "ens juguem molt". "La Comunitat Valenciana es juga passar d'una situació en la qual hem de destinar molts recursos a importar combustibles fòssils a ser una comunitat que exporte energia", ha emfatitzat.

També en clau mediambiental, ha esmentat els grans incendis forestals d'aquest estiu, que van arrasar més de 30.000 hectàrees a Begís i a Vall d'Ebo, i ha explicat que els factors que més contribueixen als grans focs són el canvi climàtic i la despoblació. Enfront d'això, ha advocat per "ajudar a la humanització del territori de les zones despoblades".


   .


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon