Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Jove grup Carraixet celebra els 50 anys al Teatre Principal de València

Carraixet, el grup musical més longeu del nostre territori amb 50 anys als escenaris de manera ininterrompuda, oferirà al Principal un espectacle musical per a tots els públics.

Amb un repertori variat i íntegrament en valencià, farà un repàs a les seues cançons més emblemàtiques envoltat de sonoritats mediterrànies que es mouen entre la tradició i la modernitat.

Quatre filles i una neta de Lleonard Giner, fundador del grup l'any 1972, segueixen l'herència d'una lluita transformada en resistència i reivindicació.

Nou dones estaran a l'escenari: Mari Giner, al fiscorn, les postisses i la veu; Eva Giner, al saxo tenor, la percussió i la veu; Miryam Giner, al clarinet, els teclats i la veu; Vanessa Giner, a la flauta travessera i la veu; Carme Giner, al violí i la veu, acompanyades per Tere Núñez, al baix elèctric; Helena Fenestra, a la guitarra acústica; Isabella Láuzara, al llaüt, la bandúrria i el violí, i Eva Català, a la bateria i la percussió.

Des que va nàixer el 1972 a poc a poc van incorporar nous instruments al grup i es canvià la musicalitat, i una de les seus fites va ser l'adaptació i modernització del pasdoble 'Paquito el Chocolatero'.

Els concerts de Carraixet van ser multitudinaris durant la Transició i animaven aplecs i festes populars.

Amb el pas dels anys, la formació ha evolucionat i, després de la mort del pare, el grup, encapçalat per Mari Giner i les seues germanes, va adaptar el seu repertori a nous estils i tendències i les capacitats dels membres de la formació, i han continuat fent créixer el grup amb la incorporació de la tercera generació de membres de la família Giner.  

Per a celebrar el cinquantenari, Carraixet està realitzant una llarga gira de concerts, de la qual el del Teatre Principal és un, i han enregistrat un nou disc que presentaran als concerts de la gira.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon