Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna acull la XXVIII Biennal de Pintura


La XXVIII Biennal de Pintura, organitzada per l'Ajuntament de Paterna, va celebrar ahir, dijous 15 de desembre, el lliurament de premis a les persones guanyadores del certamen, així com la inauguració de l'exposició amb les obres finalistes.

El primer lloc, dotat d'un premi de 3.000 euros, va anar per al consagrat pintor sevillà Fernando Clemente, mentre que l'artista Rocío Muñoz es va fer amb una recompensa de 2.000 euros. D'altra banda, el jurat ha seleccionat les millors d'entre totes les obres participants per a presentar-les al públic en una exposició.

La mostra estarà disponible a la sala d'exposicions Josep Herrero "Jeroni" fins el pròxim dia 18 gener perquè totes les persones amants de l'art puguen gaudir d'aquestes creacions originals.

En aquesta edició el jurat compta amb importants figures de primera línia del panorama artístic a la Comunitat Valenciana, com el crític d'art i professor de Belles arts a la Universitat Politècnica de València (UPV), Juan Bautista Peiró, el catedràtic de la UPV, David Pérez, i la doctora en Belles arts i directora del Centre d'Investigació Art i Entorn de la UPV, Paula Santiago Martí de Madrid.

La regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, que va presidir la inauguració, ha assenyalat que "gràcies a aquest certamen artístic, que és tot un referent cultural a nivell nacional, amb un llarg recorregut en la seua tasca de distingir i valorar la pintura des de la nostra ciutat, aconseguim destacar la importància de l'art en la vida de tota la societat".

"La Biennal de la Vila de Paterna és una excel·lent plataforma on nous i joves artistes poden mostrar al públic general les seues creacions, així com altres pintors i pintores amb una carrera professional més assentada puguen obtindre més reconeixement", ha explicat Espinosa.

Enguany, per segona vegada en la història del certamen, les obres s'han presentat en format digital, a través del portal Món Arti, la qual cosa ha facilitat la participació d'artistes de tot arreu d'Espanya.

"Amb aquesta mesura no sols adaptem aquest certamen històric als nous temps i tecnologies, sinó que també abaratim costos a les persones participants perquè no hagen de fer una inversió econòmica en presentar-se al concurs", ha detallat la regidora Espinosa.

En total s'han presentat 206 pintures, d'entre les quals s'han seleccionat 12 quadres i dos han sigut premiats.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon