Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern presentarà abans de finals d'any mesures per contenir el preu dels aliments

Assegura que el tercer paquet de mesures anticrisi serà ambiciós i contindrà iniciatives noves i la pròrroga d'algunes ja en vigor.

El Govern està estudiant mesures per a contindre el preu dels aliments i les presentarà abans que finalitze l'any, segons ha assenyalat el president del Govern, Pedro Sánchez, en conversa informal amb periodistes en el Congrés durant el 44 aniversari de la Constitució.

Així, ha indicat que el tercer paquet de mesures per a contrarestar les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d'Ucraïna serà ambiciós, comptarà amb propostes noves i la pròrroga d'unes altres que ja estan en vigor.

El president ha assenyalat que el Govern està analitzant com contindre els preus dels aliments, que són els que més estan elevant la inflació, després que l'Executiu ja posara en marxa diverses iniciatives per a contindre el preu dels combustibles i de l'energia.

Segons les últimes dades de novembre la inflació ha baixat al voltant de quatre punts en els últims quatre mesos principalment per la baixada del preu dels combustibles i de l'energia. Per contra els aliments segueixen a l'alça i a l'octubre la seua taxa va avançar un punt, fins al 15,4%, la més alta des del començament de la sèrie, al gener de 1994. Destaca, especialment, l'encariment dels llegums i hortalisses, la carn, i la llet, el formatge i els ous.

Sánchez ha avançat aquesta mesura després que fracassara l'intent de topar els preus de la cistella de la compra a través d'un acord amb les grans cadenes de supermercats. Aquesta mesura va ser impulsada el mes de setembre passat per la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.


ELS 20 CÈNTIMS, PENDENTS DEL PETROLI


Respecte al descompte de 20 cèntims per litre de combustible, que expira el 31 de desembre, fonts del Govern assenyalen que estan apurant fins a l'últim moment per a decidir si el prorroguen o no, perquè la decisió de l'Executiu depén del preu del barril de petroli i la perspectiva de la seua evolució per als pròxims mesos.


Així indiquen que el preu actual és adequat encara que existeix la possibilitat que països productors com l'Aràbia Saudita reduïsquen la seua producció, la qual cosa provocaria un nou augment del preu. A més descarten que aquesta mesura, que actualment beneficia per igual a tots els conductors, es puga tornar progressiva en funció dels ingressos, per la impossibilitat d'executar-ho i controlar-ho.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon