Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern adverteix als col·legis concertats que 'en cap cas' podran cobrar a famílies per ensenyaments obligatoris

   


   El Govern ha recordat que la nova Llei d'Educació (LOMLOE) estableix que "en cap cas" els centres privats concertats podran percebre quantitats de les famílies per rebre els ensenyaments de caràcter gratuït, ni imposar l'obligació de fer aportacions a fundacions o associacions.

   Així ho ha manifestat l'Executiu en una resposta parlamentària,  a una pregunta del Grup Parlamentari Unides Podem registrada en el Congrés dels Diputats en la qual pregunta al Ministeri d'Educació i Formació Professional si té constància que, segons un estudi, el 90% dels col·legis concertats a Espanya cobren una quota base a les famílies al mes.

   L'estudi, presentat el passat mes d'octubre per la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares de l'Alumnat (CEAPA) i l'Associació de Col·legis Privats i Independents (CICAE), assegura que la mitjana de les quotes base mensuals dels col·legis concertats espanyols van des dels 191 euros a Catalunya fins als 38 euros a Aragó i Galícia.

   En aquest context, el Govern ha destacat que, segons està fixat en la llei, les administracions educatives "dotaran als centres dels recursos necessaris per a fer efectiva la gratuïtat dels ensenyaments gratuïts i establiran mesures perquè la situació socioeconòmica de l'alumnat no supose una barrera per a l'accés a les activitats complementàries i els servicis escolars.

   Així mateix, la llei estableix que les activitats complementàries que es consideren necessàries per al desenvolupament del currículum "hauran de programar-se i realitzar-se de manera que no suposen discriminació per motius econòmics".

   El Ministeri d'Educació i Formació Professional, amb base en la distribució de competències entre l'Estat i les comunitats autònomes, vigila la normativa que les CCAA aproven en desenvolupament de l'establit en la legislació bàsica, "sense possibilitat d'intervenir en la gestió educativa directa, per no establir l'ordenament jurídic una relació jeràrquica entre administracions".

   Per açò, ha assenyalat que correspon a la inspecció educativa de cada comunitat "vetlar pel compliment, en els centres educatius, de les lleis, reglaments i altres disposicions que afecten al sistema educatiu, així com supervisar el funcionament dels centres educatius, la pràctica docent i la funció directiva". "Esgotada la via administrativa, si és el cas, es pot recórrer a la via jurisdiccional", precisa el Govern.

   Pel que fa al seu àmbit de competència educativa, el Ministeri ha informat que tant en la ciutat autònoma de Ceuta com en la de Melilla, amb sis i tres centres concertats de titularitat privada respectivament, "no s'imposa amb caràcter forçós el pagament de cap quota per a l'atenció educativa en els ensenyaments concertats, ni imposen a les famílies l'obligació de fer aportacions a fundacions o associacions ni establir servicis obligatoris, associats als ensenyaments, que requerisquen aportació econòmica per les famílies dels alumnes".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon