Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell licitarà a començament d'any el servei de bus entre Ademús, La Serranía, part de Camp de Túria i València

La Generalitat anunciarà a l'inici de l'any la licitació del servei d'autobús que connectarà les comarques de la Serranía, El Racó d'Ademús i Camp de Túria amb València, que comptarà amb sis línies i "permetrà enllaçar amb els un m principals punts d'atracció de les comarques i amb centres sanitaris i educatius de la ciutat de València".
L'actuació compta amb un pressupost de 380.000 euros que es destinaran a millorar una xarxa autonòmica de transport públic més vertebradora i que afavorisca la intermodalitat, ha indicat la Generalitat en un comunicat.
La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha presentat el nou servei de transport de viatgers amb autobús que, mitjançant un contracte de concessió a empreses del transport de viatgers per carretera, donarà cobertura a través de 6 línies a les comarques de La Serranía, Rincón d'Ademús i Camp de Túria.
D'aquesta manera, es connectaran els diferents municipis amb les principals capçaleres comarcals i amb la ciutat de València. Aquest servei, així com el que es prestarà en altres zones de les províncies de València, Castelló i Alacant serà aprovat pel Consell, amb l'objectiu de procedir a la seua licitació a principis de l'any 2023.
La secretària autonòmica d'Obres Públiques i Mobilitat Sostenible, María Pérez, al costat de la directora general d'Obres Públiques i Transports, Roser Obrer, ha presentat en el municipi de Marines les característiques de "una xarxa autonòmica d'autobusos eficient, que contribuirà a millorar la vertebració del territori i que dona resposta a les necessitats de mobilitat dels veïns de les diferents comarques".
"En un moment d'emergència climàtica com l'actual, és imprescindible avançar en solucions de descarbonització a través d'un transport públic sostenible i de qualitat", ha afegit la secretària autonòmica.
El projecte estarà dotat amb una inversió anual de 380.000 euros "per a millorar els fluxos de mobilitat de milers de ciutadans fins als principals municipis que són capçalera de comarca, així com fins a enclavaments de referència com a centres sanitaris i hospitalaris, administratius o educatius com el campus de Burjassot de la Universitat de València, entre altres.
Línies
El servei, a través de 20 expedicions diàries, ampliarà l'oferta en dies laborals i s'inclouran serveis en l'eix de la CV-35 durant el cap de setmana. A l'any, es prestaran més de 7.200 viatges que recorreran un total de 333.500 quilòmetres.
Així, la Línia 1 cobrirà la ruta Castielfabib-València; la línia 2, Ademús, on es mantindrà el servei a demanda i es podran duplicar o triplicar, en alguns casos, els serveis; línia 3, Arcos de las Salinas-Alpuente-Titaigües; línia 4, el Villar; línia 5, les Alcubles-Llíria i línia 6, Gàtova-Llíria.
Per limitació i proximitat geogràfica, el servei destinat a la comarca de la Serranía prestarà cobertura en alguns municipis la demarcació territorial dels quals pertany a la província de Terol.
D'aquesta manera, la totalitat dels municipis que comptaran amb cobertura d'aquest servei són Ademús, Cases Altes, Cases Baixes, Castielfabib, la Pobla de Sant Miquel, Torrebaixa, Vallanca, Abejuela, Alcublas, Alpuente, Andilla, Aras de los Olmos, Arcos de las Salinas, Casinos, Calles, Xelva, Xulilla, Domenyo, Sot de Xera, Figueroles de Domenyo, la Llosa del Bisbe, Santa Cruz de Moya, Titaigües, Toixa, el Villar, la Iessa, Marines, Gàtova i Olocau.
Pérez ha explicat que les 6 línies permetran en destinació enllaços directes amb estacions de Metrovalencia o l'estació d'autobusos de València.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon