Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell aprova la mesura que permet als i les pacients triar des del primer dia operar-se en centres col·laboradors de la xarxa pública

El Ple del Consell ha aprovat la modificació del Decret 97/1996 per a permetre als i les pacients amb patologies de major demora quirúrgica poder triar des del primer dia ser operats en centres hospitalaris autoritzats col·laboradors de la sanitat pública valenciana.

La modificació del decret 97/1996, que va activar el denominat Pla de Xoc, és una mesura excepcional que afectarà les patologies més prevalents de la llista d'espera.

Cal recordar que la meitat de les intervencions de cirurgia programada demorable, les que integren la llista d'espera quirúrgica, corresponen a les especialitats d'oftalmologia (el 80% són intervencions de cataractes) i traumatologia (la més comuna són els hàl·lux valgus -"juanetes"-). Entre les més freqüents estan també les patologies de paret abdominal (hèrnies), de peus i mans -com la cirurgia de túnel carpià- i les pròtesis de maluc i de genoll.

La iniciativa adoptada respon a la necessitat de donar un impuls i agilitzar l'activitat quirúrgica a causa de les conseqüències que ha tingut la recent pandèmia de la COVID-19 que, en les seues successives ones, ha afectat la programació quirúrgica de la patologia demorable i ha impedit mantindre el ritme d'intervencions òptim, amb el conseqüent descens d'activitat quirúrgica.

La mesura afectarà aquelles patologies que requereixen d'intervenció quirúrgica i la demora de la qual supere els 60 dies. En aquest cas, el facultatiu especialista de l'àrea de consultes externes podrà oferir al pacient la possibilitat de ser intervingut en un centre sanitari col·laborador autoritzat des del primer moment.

D'aquesta manera, no farà falta esperar els 60 dies actuals i se li oferirà al pacient de manera immediata aquesta opció, perquè puga ser intervingut, si ho considera, en una clínica privada col·laboradora del programa.

Per a l'any 2023 la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha incrementat el pressupost destinat a les intervencions en centres col·laboradors fins als 22 milions, enfront de 15 milions d'euros de 2022.

Operacions a les vesprades

Aquesta mesura és una més de les diverses actuacions que la Conselleria de Sanitat està duent a terme per a reduir la llista d'espera quirúrgica. De fet, per a l'any 2023, el Pla d'autoconcert, que permet realitzar intervencions fora de l'horari ordinari, comptarà amb 25 milions d'euros enfront dels 16 milions del 2022.

A més, Sanitat ha posat en marxa mesures més específiques per a poder reduir la demora en aquelles patologies amb major llista d'espera. En aquest sentit, s'han creat Unitats de Control de Demora en els 24 departaments de salut del sistema públic sanitari. Aquestes unitats estan formades per un equip de professionals dedicat a reduir els temps d'espera del departament, tant quirúrgics com de consultes externes i de primària.

D'altra banda, s'han creat també grups de treball amb especialistes d'oftalmologia i traumatologia per a buscar fórmules destinades a agilitzar l'atenció dels pacients d'aquestes dues especialitats.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon